pátek 31. července 2020

První polovina roku v Tanečním kroužku TJ Tlučná


Po půlroční přípravě nových choreografií a náročných trénincích začínáme sklízet úspěchy. 

K loňskému talismanu krokodýlkovi Tulínovi, kterého jsme dostali na obci, letos přibyla kovbojka Sally. Děkuji Pétě Krapf, která nám Sally uháčkovala a zároveň mi začala pomáhat s trénováním mladší kategorie dětí. Mája Meszárošová musela ze zdravotních důvodů bohužel skončit jak s trénováním dětí, tak i se soutěžením. Přejeme jí hodně zdraví a děkujeme za práci v TK TJ Tlučná. 

A jak nám přítomnost talismanů nosí štěstí? 

V lednu jsme se zúčastnili postupové soutěže Česko se hýbe v Českých Budějovicích. Tato první soutěž je pro nás takový rozjezd na nadcházející sezonu soutěží. Kovbojské hrátky získaly 1. místo, Tancem z Tlučné do světa 2. místo. 

22. 2. následovala stejná postupová soutěž, tentokráte se konala v Plzni. Této soutěže se pro nemoc nemohly zúčastnit všechny děti, a přesto bylo umístění krásné. Přítomní rodiče drželi pěsti a pořádně fandili. Věková kategorie 13,5–16,5 let – sestavička Tancem z Tlučné do světa získala 1. místo. Ve věkové kategorii 7,5–10,5 se z přihlášených 6 sestav naše dětičky s choreografií Kovbojské hrátky umístily na nejvyšším stupínku, tedy na 1. místě. Nenechaly se rozhodit ani tím, že nastoupené čekaly na puštění hudby a tu jim bohužel dvakrát popletli. Velice mě překvapilo, jak ostatní týmy i plná tribuna diváků roztleskala celou halu a tím podpořila naše dětičky, aby to nepříjemné zahájení a nervozita z dětí spadly. Sestavička Kovbojské hrátky si tak užila potlesk hned dvakrát – ještě než vůbec něco předvedla a následně velký potlesk po odtančení sestavy. Ze zlaté medaile jsme měli všichni obrovskou radost. 

7. 3. Dům dětí a mládeže Klatovy pořádal taneční soutěž s názvem O pohár města Klatov. Na téhle soutěži jsme byli poprvé a zařadili jsme se do soutěžní disciplíny FREESTYLE. Skladba Tancem z Tlučné do světa si ze čtyř skladeb přivezla bronzovou medaili. 

Kovbojské hrátky měly ve své věkové kategorii 6 soupeřů, my jsme se jich však nezalekli, natrénovanou sestavičku zatancovali, jak nejlépe jsme uměli a přivezli si krásnou bronzovou medaili. 

Další naplánované soutěže v březnu a dubnu se bohužel pro vyhlášenou karanténu zrušily. Doufáme, že se situace s nákazou brzy uklidní a budeme s dětmi zase moci trénovat a z dalších soutěží vozit cenná medailová umístění. 

Po rozvolnění situace jsme opět začali s tréninky. Na ukončení sezony jsme se sešli 24. 6. 2020, kdy jsme si v tělocvičně zatrénovali, zahráli hry a zatancovali. Na občerstvení a oslavu letošních medailí jsme přešli do klubovny, kde jsme bouchli šampaňské a dali si dobroty. 

Bohužel i trenérka starší kategorie Markéta na čas musí přestat s trénováním, ale z radostnějších důvodů než Mája – Markét totiž čeká miminko. Tímto jí všichni přejeme vše nej a když to půjde, tak se nám, Markét, co nejdříve vrať 😊. Z důvodu časového vytížení končí s trénováním i Simona Vašáková. 

Aktuálně tedy sháníme někoho, kdo má zkušenosti s tancem jakéhokoliv tanečního stylu a měl by chuť se s námi od září zapojit do trénování starší kategorie. Máte-li chuť, napište prosím na tk.tj.tlucna@seznam.cz 

Za TK TJ Tlučná přeji všem zdraví a pohodové prázdniny dětem i dospělým. 

Miluše Petráková

Žádné komentáře: