pátek 31. července 2020

Senioři si užili hned několik akcí

...už vědí, jak trénovat paměť
ZO SPCCH v Tlučné ve spolupráci s Českou společností pro trénování paměti a mozkový jogging (ČSTPMJ) pořádala v hasičské zbrojnici v Tlučné dne 6. 2. 2020 od 17 hodin lekci TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI pod vedením certifikovaného trenéra paměti ČSTPMJ Mgr. Lenky Kroupové z Fakulty zdravotnických studií ZČU v Plzni. Ověřili jsme si, jak jsme na tom s pamětí, a získali cenné rady, jak si paměť zlepšit. Přednášku navštívili nejenom členové spolku, ale i široká veřejnost.

Marie Brodská, Emilie Loužková


...hráli šipky
Dne 19. 2. 2020 pořádal SPCCH Tlučná první turnaj v šipkách. Sešli jsme se v 17 hod. v Pivnici Na Hřišti. Po krátkém seznámení s pravidly se začalo hrát. Bylo hezké pozorovat zápal účastníků hry, kteří se snažili hodit šipkou do terče a nasbírat tak největší počet bodů. Ve finále vlastně zvítězili všichni, ale vítěz může být jen jeden, a tím se stal p. Bohuslav Novák.





foto: Jindřich Brodský

Patří se poděkovat manželům Brodským, kteří zajistili ceny, přichystali diplomy i putovní ovocnou mísu.
Byl to pěkně strávený sportovní večer a již se těšíme, že si ho opět zopakujeme.


...vyrazili na rekondiční pochod
22. 2. 2020 jsme uspořádali 28. rekondiční pochod. Jako již tradičně si pro nás trasu připravil p. Václav Karpíšek. Na krátkou procházku okolo Tlučné se vydalo několik příznivců zdravého pohybu z řad našich členů.


Protože v restauraci Na Schůdkách bylo tentokráte bohužel obsazeno, rozešli jsme se všichni spokojeně do svých domovů.



...vracejí se k pravidelné činnosti
Základní organizace SPCCH Tlučná zahájila opět po více jak třech měsících svoji činnost. 24. 6. 2020 jsme se sešli na hřišti a s chutí sobě vlastní jsme se pustili do hry petang.



Ani déšť nám radost ze hry i ze vzájemného opětného setkání nezkazil. Shodli jsme se, že se již všichni těšíme na další sportovní akce a i na výlety, které se v období koronaviru neuskutečnily.

Emilie Loužková

foto: Ladislav Loužek

Žádné komentáře: