sobota 24. října 2020

Letní soustředění s Tanečním klubem Tlučná

Stejně jako loni se Taneční klub Tlučná vydal na 8denní letní taneční soustředění do Střelských Hoštic, které proběhlo v termínu 22. 8. – 29. 8. 2020. Soustředění se tentokrát účastnily děti ze staršího i z mladšího týmu spolu se mnou, Míšou, Janou a Radkem.

Po příjezdu do areálu školy v přírodě ve Střelských Hošticích nás čekalo ubytování v chatkách se 2 třílůžkovými pokoji, sociálním zařízením a kuchyňkou. Oproti loňskému roku jsme měli k dispozici kromě 3 sálů v Hošticích a místní auly ještě navíc nově zřízený taneční sál přímo v areálu.

Tréninkový program probíhal ve čtyřech fázích: před snídaní běh kolem areálu s ranní rozcvičkou, dopolední 2,5hodinový trénink, odpolední 2,5hodinový trénink, večer švihadla spolu se strečinkem nebo hip hop a moderní tanec.

Samozřejmě jsme jen netančili, ale i odpočívali. Každý den jsme se při poledním klidu koupali v řece Otavě nebo jsme si hráli na hřišti s prolézačkami nebo jsme sportovali na fotbalovém či tenisovém hřišti.

Ve středu nás čekal zasloužený odpočinek uprostřed týdne. Ten jsme strávili výrobou lapačů snů a přívěsků na klíče. Každý si mohl vytvořit svůj vlastní a nápadů bylo nespočet. Večer jsme tradičně poseděli u táboráku, opekli si buřty, zazpívali písničky a zahráli si pár her.

Zbytek týdne jsme zase pilně trénovali. Během soustředění se děti naučily např. cha-chu, sambu, jive a waltz. Několik tréninků jsme absolvovali pod vedením profesionálního tanečníka latinsko-amerických tanců. Jinak jsme se kromě taneční průpravy věnovali i vlastním choreografiím.

Na závěr celého soustředění nás čekal rozlučkový večer. Zhlédli jsme 11 tanečních vystoupení, která si děti připravily. Vyhlásili jsme nejlepší pokoje za úklid a udělili zvláštní ocenění za pomoc s nejmenšími dětmi, především s mateřáky. Nakonec všechny děti převzaly taneční certifikáty a vše oslavily diskotékou.

Uteklo to jako voda a nastal den odjezdu. Po snídani jsme vše sbalili, vyklidili chatky a do deseti hodin byl areál zcela prázdný. Soustředění se všem líbilo a už se těšíme na příští prázdniny. Tak zase za rok!

Bohatou fotogalerii naleznete na: www.tktlucna.cz

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: