neděle 25. října 2020

Vítejte ve škole aneb Přivítání prvňáčků

V úterý 1. září proběhlo slavnostní přivítání prvňáčků naší školy. Maminky, tatínkové, babičky, dědečkové i další členové rodiny, a hlavně noví prvňáčci se sešli před školou, aby společně přivítali novou životní etapu své rodiny. Tento významný den se zapsal do paměti nejen nově příchozím dětem a rodičům, ale také pedagogickému sboru.

Před školou prvňáčky jako první přivítal pan ředitel školy, poté několik slov pronesl pan starosta a pak už si své prvňáčky zvala k sobě třídní učitelka. Prvňáčci dostali od třídní učitelky pamětní list s přivítáním a medailovou placku se včeličkou. Dále si domů odnesli klíčenku a sladkou pozornost od obce Tlučná.



Po přivítání se noví žáci přesunuli do třídy, kde proběhl krátký program s třídní učitelkou. Budoucí prvňáčci procházeli školou s úsměvem na tváři a mírnou zvědavostí, kde je jejich třída. Žáci si našli ve třídě své vlastní místo v lavici, rozhlédli se po třídě a seznámili se s paní učitelkou.

Na prvňáčky čekala včeličková třída, neboť včeličky budou naše prvňáčky provázet celým školním rokem. Vždyť prvňáčci chtějí být ve škole šikovní a pilní jako včeličky.

Každý prvňáček si domů odnesl policejní kufřík plný dárečků věnovaný Policií ČR, školní pomůcky věnované školou a také žákovskou knížku na samé jedničky.

Poté se prvňáčci vrátili s nadšeným výrazem k rodičům, kterým vše ihned s elánem vyprávěli. Z prvňáčků vyzařovala spokojenost a radost z prvního dne ve škole.

Přejeme všem prvňáčkům, aby se jim ve škole líbilo, chodili do školy rádi a aby jejich spokojený úsměv na tváři vydržel co nejdéle, nejen první den, první týden, první třídu, ale i další roky.

Tak vítejte ve škole!

Petra Rauchová

Žádné komentáře: