středa 28. října 2020

Sezona začíná už tradičně na Přimdě


Jako každý rok, a letos tomu navzdory epidemiologické situaci nebylo jinak, se florbalisté připravovali na novou sezonu na Přimdě, kde naplno využívali rozlehlý sportovní areál. Celá akce byla opět připravována ve spolupráci s tanečním kroužkem Miluše Petrákové.

Pro tréninky je používána florbalovými mantinely vybavená prostorná tělocvična, kde hráči pod vedením zkušených trenérů prováděli florbalová cvičení a prostor měli i pro nacvičování herních situací. V podvečerních hodinách nechybělo kompenzační a zdravotní cvičení. Počasí letos opět přálo, tak děti chodily na venkovní travnaté hřiště a do přírody, kde se věnovaly volnočasovým sportovním aktivitám. V oblíbenosti vedl biatlon, při kterém si účastníci dostatečně zaběhali po přimdské sjezdovce. Velký dík patří všem trenérům, kteří přijeli opět bezvadně připraveni, a tak si všichni užili pohodové dny naplněné sportováním.

Další dvě tradiční akce, které se konaly v září, byl Turnaj Gorila a O pohár starosty, na kterém tlučenští florbalisté opět nemohli chybět. Své síly si změřily všechny mládežnické kategorie.

Své turnajové dny odehrají členové přípravky, elévů a mladších žáků v tlučenské tělocvičně a velký pětkový florbal budou pořádat starší žáci a dorostenci ve sportovní hale ve Šťáhlavech. Muži své pořádací povinnosti splní v hale VŠ Slavia Plzeň.

Letos poprvé je do soutěže pořádané Českým florbalem přihlášeno družstvo dorostenců, jehož členové se rekrutují z loňských starších žáků. Držme palce, ať se jim sezona vydaří.

To ostatně budou letos potřebovat všichni sportovci, aby sezona nejen začala, ale i vydržela a mohly se odehrát všechny naplánované turnajové dny.

Máte doma malého neposedu, který by si chtěl florbal vyzkoušet? Přiveďte ho na trénink, trenéři rádi přivítají nové zájemce. Aktuálně florbal potřebuje posílit kategorii přípravky, tedy ročníky narození 2012 a mladší. Rádi budou i za šikovného mladšího žáka, ročník 2008-09.


Rozpis tréninků a více informací najdete na webu www.florbal-tlucna.cz a na Facebooku a Instagramu.

Vlasta Růžičková

foto: Vlasta Růžičková


Žádné komentáře: