středa 28. října 2020

Co se děje v Tanečním kroužku TJ Tlučná?


Od minulého článku bohužel nemáme mnoho nového. Z důvodu COVIDu nám zrušili spoustu soutěží, načež jsme nechodili ani trénovat. Několik málo tréninků jsme měli až v červnu na fotbalovém hřišti.

Tam jsme uspořádali také ukončení sezony 2019–2020. Děti dostaly dárky za celoroční snažení na trénincích a za krásná umístění, která jsme letos stihli. Nejdříve jsme si v parném horku pochutnali na nanuku a pak jsme pěkně zmokli 😊.

Skladby, se kterými jsme vyráželi na soutěže:

mladší věková kategorie – Kovbojské hrátky

starší věková kategorie – Tancem z Tlučné do světa 

Soutěž CSH České Budějovice 26. 1. 2020

Tancem z Tlučné do světa 2. místo, Kovbojské hrátky 1. místo

Obě sestavy postoupily na republikové finále.

Soutěž CSH Plzeň 22. 2. 2020

Tancem z Tlučné do světa 1. Místo, Kovbojské hrátky 1. místo

Soutěž O POHÁR MĚSTA KLATOV 7. 3. 2020

v soutěži FREESTYLE DĚTI – Kovbojské hrátky 3. místo, FREESTYLE JUNIOR – Tancem z Tlučné do světa 3. místo

Po karanténě tréninky také nebyly, neboť dětem začaly prázdniny.

O prázdninách nás čekalo soustředění, které pravidelně každý rok organizujeme společně s florbalovým klubem Tlučná.

To se nám zkomplikovalo těsně před odjezdem, kdy nám onemocněla trenérka Petra. Nastala pro mě docela pekelná situace, na poslední chvíli shánět nějakou dobrovolnou duši, která se se mnou vydá a pomůže mi s tréninky, s hlídáním, aj.

A našla se!! Oslovila jsem několik maminek (ale z časových důvodů na poslední chvíli) na moji prosbu řekla „ANO, pojedu“ pouze jedna maminka, byla to MONIKA KOUTNÍKOVÁ. Nejen, že mi Monika pomohla s hlídáním, ale úžasně se zapojila i do trénování. Její posilovací kruhový trénink neměl chybu. MONIKO, JEŠTĚ JEDNOU DÍKY.

Sešli jsme se v počtu 29 dětí a dvě dospělé. Pro děti byl opět připraven bohatý sportovní program. Tréninky různých tanečních žánrů, posilovacích a kondičních hodin, protahovacích a rehabilitačních cviků, které probíhaly v tanečních zrcadlových místnostech. Mimo toho jsme si užili i jiná sportovní vyžití jako spinning, využili jsme místnost s posilovacími stroji, kulečník, šipky, mini fotbálek. Mladší si ve družstvech zasoutěžili v různých sportovních i klidných hrách. Starší si změřili síly v biatlonu, který připravili trenéři florbalu. Nemohla chybět ani noční hra a výstup na zříceninu hradu.

Za mě a myslím, že i za děti (podle odezvy rodičů) SUPER STRÁVENÝCH 5 DNÍ.

No a je tu září a začínáme novou taneční sezonu 2020–2021 v počtu 45 dětí. Podzimní soutěže nám bohužel opět zrušili. Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace s covidem dále… Doufám, že vše brzy pomine a že budeme moci opět trénovat, soutěžit a vozit medaile 😊.

Všem Tlučeňákům přejeme hodně zdraví a optimismu.

za celý TK TJ Tlučná Miluše Petráková a Petra Krapf

Žádné komentáře: