pondělí 21. prosince 2020

YMCA otevřela v Tlučné nové centrum

Zdravím Vás po dlouhé době,

věřím, že i přes okolnosti, které všichni pociťujeme, si můžeme toto období užít. Je to čas přenádherný, kouzelný a my sami si ho můžeme udělat láskyplným. A tak se i my snažíme přispět troškou do mlýna. Na našem webu www.slunickotlucna.cz můžete najít tematické projekty pro děti na sv. Mikuláše, na Vánoce a mnoho dalších. Dětem tak pomohou proniknout do témat a aktivit, o které jsou tento rok trochu ochuzené.

Pro rodiny nejen z našich kroužků jsme letos připravili vánoční focení. Dlouho jsme přemýšleli, jak přenést vánoční atmosféru dál tak, abychom se neohrozili na zdraví a respektovali vládní nařízení. Jsme velmi rádi, že jsme i my mohli předat něco z nás a rodinám zůstanou krásné vzpomínky na Vánoce.

Mimo to pro všechny Tlučeňáky, a nejen je, máme velkou novinu! Konečně se nám podařilo dokončit rekonstrukci nového YMCA komunitního centra. Byla to pro nás opravdová výzva. Jak to tak bývá s rekonstrukcí – nikdy to není tak rychlé a jednoduché, jak se to na první pohled zdá. Ale zdařilo se! Díky Vám všem, kdo jste nám nabídli svou pomoc s výbavou, těm kteří přinesli dětské hračky, nádobí, hrnce, příbory, varnou konvici a další, to vše nám nesmírně pomohlo a těšíme se, až je budeme hojně využívat. Jsme také rádi, že jsme i přes omezení počtu osob mohli pozvat vedoucí YMCA Plzeň manžele Soukupovy a starostu Tlučné pana Jana Opla a mohli jsme společně skromně oslavit otevření nového centra. Moc si přejeme, aby mohlo sloužit nám všem, aby nám bylo k radosti, společným setkáváním, aby bylo místem, kde se tvoří přátelství, kde se lidé potkávají a sdílí.

V neposlední řadě Vám nechci přát šťastné a veselé, tak nějak si myslím, že je to fráze, na kterou jsme si zvykli. Ale chci Vám popřát otevřené srdce a mysl, abychom zvládli najít cesty, jak naplno žít i v době omezení, energii překonat to, co nemůžeme změnit, láskyplné srdce, které překryje přešlapy a napjaté vztahy, které i díky covidu nemusí být ideální, a oči, které vidí opravdové hodnoty. Nezapomínejme jedni na druhé, Vánoce nejsou o dárcích, ale o naší přítomnosti, naši blízcí, především ti starší, nás potřebují více, než kdy jindy. Do nového roku hlavu vzhůru!

Za Sluníčko YMCA v Tlučné s láskou Věra Burianová

Žádné komentáře: