středa 12. května 2021

Taneční klub Tlučná oslavil Mezinárodní den tance 2021

Konečně skončilo dlouhé období, kdy nám covidová opatření znemožnila osobně se setkávat při tanci. Celých pět měsíců jsme se viděli pouze přes kameru prostřednictvím aplikace ZOOM při online trénincích. Nezaháleli jsme a odvysílali více jak 50 online lekcí. Naučili jsme se mnoho sestaviček na různá témata. Písničky se týkaly např. ročních období nebo svátků.

Od 19. dubna zase trénujeme na hřišti u berušek, sice v omezeném počtu podle nařízení, ale o to veseleji. První trénink po tak dlouhé době byl opravdu skvělý, všichni se těšili a byli nadšení. Venkovní tréninky jsme zahájili přípravou tanečního flashmobu, kterým jsme se připojili k oslavám Mezinárodního dne tance konaného 29. 4. 2021. Všechny naše týmy se postupně naučily choreografii Marka Zelinky, vítěze StarDance, který ji pro tuto příležitost vytvořil.

Organizátorovi oslav se sešlo na 560 natočených videí. Z toho sestavil čtvrthodinový sestřih, který byl ve čtvrtek na závěr celodenních oslav odvysílán. I někteří naši tanečníci se v sestřihu objevili, a tak se Taneční klub Tlučná i naše obec staly součástí online oslav Mezinárodního dne tance 2021.

Máme spoustu plánů do budoucna. Především chceme děti zvednout od počítačů, navrátit je k tréninkům, k zdravému pohybu a k tanci. Mladším dětem přiblížit tanec formou tanečních hrátek, aby měly z pohybu radost a chtěly se mu věnovat i nadále. Starším dětem prohloubit jejich dovednosti a připravovat je na taneční soutěže. Toto chceme nabídnout všem, nejen našim členům.

V rámci restartu sportu zveme všechny děti ve věku 3 a výše na naše tréninky. Během dubna a května si mohou zdarma vyzkoušet, zda by je tanec bavil a chtěly by se k nám přidat.

I pro dospěláky máme obdobnou pozvánku: „Přijďte se protáhnout každou neděli od 17:00 na naše tréninky Fit Dance. Odreagujete se, zatančíte si, zapotíte se a věříme, že si lekci užijete a odejdete s dobrou náladou.“

Pro všechny děti i nečleny klubu jsme na prázdniny připravili letní taneční soustředění ve Střelských Hošticích. Několik míst je ještě volných, a tak neváhejte a přihlaste se. Prožijete 8 dní plných tance, zábavy a koupání v řece s ubytováním v krásném areálu školy v přírodě.

Bližší informace o trénincích, o letním soustředění a videa z oslav Mezinárodního dne tance naleznete na našich webových stránkách www.tktlucna.cz

Marie Zemanová 

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: