pondělí 8. listopadu 2021

Co se děje u florbalistů?

 

Čas prázdnin je obecně časem odpočinku a obnovy sil, pro sportovce je také časem příprav na nastávající sezonu. Florbalový oddíl a Taneční kroužek TJ Tlučná připravily pro své svěřence na konci prázdnin tradiční sportovní soustředění na Přimdě, letos už po osmé v řadě.

Pro své tréninkové jednotky, kondiční tréninky, hry a zábavu využívali celý prostorný venkovní i vnitřní areál. Tlučenské florbalisty letos navštívili dva hosté, kteří jim připravili zajímavé a netradiční pojetí tréninků. Atletický kondiční trénink připravila Viola Bárková z klubu AK Škoda Plzeň a florbalový trénink byl pod vedením Jana Kuncla, bývalého trenéra Extraligy žen, kterého někteří hráči pamatují i jako trenéra TJ Tlučná. Soustředění se i přes mírnou nepřízeň počasí vydařilo, všichni odjížděli domů unaveni, ale spokojeni.

Čas začátku sezony patří i dalšímu tradičnímu turnaji, kterého se naši hráči pravidelně účastní, O pohár starosty MO Plzeň 4. Letos jsme měli zastoupení v kategorii elévů a mladších žáků. Družstvo elévů skončilo na krásném 3. místě a hráči si přivezli domů medaile a pohár.

Průběh sezony bude samozřejmě ve znamení turnajů a zápasů, všechny florbalové kategorie mají rozpis na celou sezonu a nudit se rozhodně nebudou. Hráči 2–3x týdně trénují, pilují hru, makají na kondici, aby o víkendech mohli změřit své síly se soupeři v jednotlivých kategoriích.

Stejně jako jindy, i letos má každé družstvo povinnost pořádat dva až tři turnaje za sezonu. Výkony elévů a mladších žáků budete moci zhlédnout v tlučenské tělocvičně, starší žáci a dorost budou pořádat nejen ve Šťáhlavech, kde nebudou poprvé, ale letos premiérově i v Domažlicích. Kategorie mužů pořádá své turnajové dny v Rokycanech a Lázních Kynžvart, prostě tam, kde je k dispozici velká hala.

Přejeme všem, aby letošní sezona proběhla bez omezení, aby hráči a trenéři byli zdraví a mohli se věnovat tomu, co je nejvíc baví – florbalu.

Aktuálně florbal potřebuje posílit kategorii přípravky, tedy ročníky narození 2013 a mladší.

Rozpis tréninků a více informací najdete na webu www.florbal-tlucna.cz a na Facebooku a Instagramu.

 

Vlasta Růžičková

foto: Paval Horová - 3. místo elévů na turnaji O pohár starosty MO Plzeň 4

Žádné komentáře: