pondělí 8. listopadu 2021

Opět se hraje

Po dlouhé pauze, kdy byly všechny fotbalové soutěže vyjma 1. a 2. ligy díky COVID-19 ukončeny a soutěžní ročník 2020/2021 nebyl dohrán, nikdo nepostupoval, nikdo nesestupoval, přišlo uvolnění a nový ročník 2021/2022 byl zahájen. Sice o 14 dní dříve než obvykle, ale všichni už se nemohli dočkat, až se zase kopne do míče. Tlučná nebyla výjimkou.

V soutěžích máme přihlášeno sedm celků. V krajské soutěži figuruje pouze dorost, na okresní úrovni pak dvě mužstva dospělých, mladší a starší žáci a to samé u přípravek.

Po odehrání 2/3 zápasů podzimu si vedou naše družstva velice slušně.

Okresní soutěž hraje „A“ celek – zahájil porážkou v Trnové a nebýt zbytečně ztracených bodů ve Zbůchu, kde jsme vyhořeli na proměňování vypracovaných šancí, mohli jsme na tom být o tři body lépe. Potom ale přišlo pět vítězných zápasů za sebou, i když jedno utkání jsme vyhráli kontumačně – hosté z Kožlan nepřijeli. Zatím je to třetí místo.

Daří se i „B“ družstvu ve IV. třídě, jsou těsně za vedoucím celkem Kozojed se ztrátou čtyř bodů, a proto musí mrzet porážka na penalty dobře rozehraného zápasu právě v Kozojedech.

Dorost ve své soutěži zatím prohrál jen s mužstvy Nepomuku a Stříbra, což jsou nejlepší celky, a to vždy těsně o branku. Kluci se snaží a pod vedením Míry Vašáka se budou určitě zlepšovat, mají na to, dostávají příležitost zahrát si v mužstvech dospělých. Je potřeba zvykat si na zápasy mužů, aby se otrkali.

Své si zatím uhráli mladší i starší žáci, v obou případech třikrát vyhráli a dva zápasy ztratili.

Podobnou bilanci mají též obě družstva přípravek. Některé výsledky jsou sice krkolomné, dvojciferné, ale to k těmto soutěžím patří. U nejmenších adeptů není důležitý výsledek, ale hlavně, aby je fotbal bavil a zůstali u něj.

Zveme tímto diváky na tlučenský stadion, nehraje se špatný fotbal.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: