pondělí 8. listopadu 2021

Jak si Taneční kroužek TJ Tlučná užil soustředění?

Jak všichni víme, sezona 2020–2021 nebyla pro zájmové kroužky vůbec dobrá. Dle nařízení vlády ČR byly aktivity uzavřeny. Po rozvolnění v květnu 2021 jsme začali s tréninky venku.

V srpnu jsme vyjeli na letní soustředění na Přimdu. Do sportovního areálu jsme vyrazili už poněkolikáté s florbalovým klubem Tlučná. Letos nás byla pěkně početná banda V počtu 90 osob jsme 26. 8. 2021 dorazili na místo. Po příjezdu jsme se ubytovali a začali večeří. Poté jsme si prošli celý areál, ukázali dětem, kde je jídelna, taneční sály, hala a další krásně vybavené sportovní prostory.

Děti jsme na tréninky rozdělili do dvou kategorií. Měli jsme pro ně připravené nejen taneční tréninky, ale i jógu, Tabatu, bosu, posilovací a relaxační cvičení. Také jsme se vyřádili na trampolínách a boxovacích pytlích. Starší děvčata se zapotila na spinningu, kde si pro ně super hodinu připravil Adam, trenér z florbalu.

Dny strávené na soustředění jsme nevěnovali jen tréninkům, ale užívali jsme si i jiných aktivit. Procházka na hrad a řádění v bazénu nesmělo ani letos na našem sportovním pobytu chybět. Večerní hodiny jsme trávili v místní herně, kde se děvčata utkala v disciplínách stolní fotbálek, šipky, kulečník a ping-pong.

Děvčata z tanečního kroužku a mladší žáci z florbalu byli rozděleni do družstev, ve kterých si poměřili svoji fyzičku, ale i logické myšlení. Soutěže byly připraveny se zaměřením na rychlost, přesnost i přemýšlení a na závěr byly vyhodnoceny. Všichni nemůžou být první, ale i ti na posledním místě si odnesli pěkné ceny.

Při poledním klidu si děti navlékaly náramky z korálků a barvičkami na sklo malovaly obrázky.

Trenéři z florbalu připravili orientační běh, kterého se zúčastnila naše starší děvčata s chlapci a děvčaty z florbalu. Na startu bylo připraveno 24 dvojic. Vylosovaná dvojice běžela orientační 3km běh na čas i na přesnost ve střelbě lukem, střelbě vzduchovkou, hodu granátem a střelbě florbalkou na plechovky. Do cíle doběhli v pořádku všichni. Pro prvních deset dvojic byly připraveny zasloužené ceny. Děkujeme trenérům z florbalu za přípravu orientačního běhu.

Taneční sezonu 2021–2022 jsme zahájili 1. září 2021. První trénink byl uvítací pro všechny věkové kategorie. Přivítali jsme i nové chlapce a děvčata.

Děti jsme rozdělili do tří tanečních kategorií. Uvítali bychom více hodin v tělocvičně, abychom měli na každou kategorii alespoň 2 hod týdně, bohužel z důvodu naplnění kapacity tělocvičny i jinými kroužky to není možné.

V současné době máme tedy kat. 5–7 MINI (čtvrtek 15:00–16:00, pátek 15:00–16:00), kat. 8–10 mladší (středa 17:00–18:00, pátek 16:00–17:00), kat. 11–15 starší (středa 18:00–19:00).

Snad bude nadcházející sezona lepší. Budeme moci trénovat, jezdit na soutěže a budeme si přát přivézt nějakou medaili. Ale nejvíce si přejeme být zdraví a užívat si dobrý pocit z toho, že tančíme hlavně pro radost.

Za TK TJ TLUČNÁ přejeme všem Tlučeňákům pevné zdraví a hlavně pohodové dny

Miluše Petráková, Petra Krapf, Daniela Karpíšková

Žádné komentáře: