pátek 18. března 2022

Taneční klub Tlučná získal ocenění

Taneční klub Tlučná je členem České unie sportu a ta 24. února 2022 pořádala v Kralovicích galavečer Sportovec roku 2021, kde byli vyhlášeni nejúspěšnější sportovci, cvičitelé, trenéři a sportovní kolektivy okresu Plzeň-sever. Sportovci z Tlučné každoročně získávají ocenění a letos tomu nebylo jinak. Výběrová komise v kategorii trenér-cvičitel-rozhodčí udělila ocenění naší trenérce Marii Zemanové.

Roky 2020 a 2021 byly zvláštními, byly roky covidovými. Byly to roky velkých výzev, jak i v době, kdy nebylo možné se scházet, udržet děti u tance, nenechat je bez pohybu a zábavy. My jsme však nezaháleli a tančili jsme za každé situace. Naše činnost se ani na okamžik nezastavila. V době lockdownu jsme se propojovali přes internet. Proběhlo přes 50 online lekcí. V době uzavřených vnitřních sportovišť jsme se scházeli venku. V dubnu 2021 jsme ve venkovních podmínkách natrénovali skladbu „Kdo tančí, nestárne!“, jejíž choreografii vytvořil Marek Zelinka, vítěz StarDance. S touto skladbou jsme se zúčastnili oslav Mezinárodního dne tance 2021 a i naše ukázka byla součástí online vysílání. Také jsme se připojili k celosvětové taneční výzvě „Jeruzalema“, která je symbolem boje proti koronaviru. V květnu a červnu 2021 jsme vyhlásili „Restart sportu“ a naše tréninky jsme otevřeli zdarma pro všechny děti i dospělé. Vymýšleli jsme zábavu pro děti, např. taneční chodníček. V létě jsme si užili Letní taneční soustředění ve Střelských Hošticích a od podzimu pilně trénujeme naše soutěžní choreografie pro rok 2022. Do konce roku jsme ještě uspořádali naši tradiční Halloweenskou párty a Mikulášský trénink.

U nás se stále něco děje. A možná proto si nemůžeme stěžovat na nedostatek dětí. V roce 2021 v Tanečním klubu Tlučná tančilo na 80 dětí a desítka dospělých rozdělených do 4 týmů. V našem klubu může tančit každý od 3 do 99+ let. O naše tanečnice a tanečníky se starají 4 trenéři a 3 asistentky. Všichni tančí již od dětství, sami také soutěžili a někteří se v minulosti účastnili Mistrovství ČR v různých tanečních stylech jako je ShowDance, DiscoDance, formace ve standardních tancích či formace v latinsko-amerických tancích.

„Získané ocenění je vlastně oceněním celého Tanečního klubu Tlučná. Jeho činnost by nebyla možná bez ostatních trenérů Jany, Míši a Radka. S dětmi pomáhají také asistentky Maky, Míša a Nelly. I těm patří dík. A samozřejmě hlavně bez Vás, milé tanečnice a tanečníci, a bez podpory ze strany Vašich rodičů,“ dodává Marie Zemanová.

Pro tancechtivé zájemce jsou u nás stále dveře otevřené, sledujte naše webové stránky www.tktlucna.cz

Brzy na stančenou!

Realizační tým Tanečního klubu Tlučná

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: