pondělí 4. dubna 2022

Florbalová sezóna finišuje

Florbalová sezóna 2021/22 se pomalu blíží ke svému konci a souhrn posledních událostí v nejmladších kategoriích přípravky a elévů pro Vás připravil trenér „Karlos“:

Neustále pokračujeme v tréninkové přípravě, vždy v pondělí a v pátek po 2 hodinách.

 


Přibližně každých 14 dní je jeden víkendový den soutěžní – hraje se liga elévů, tzn. 3–4 zápasový maraton. Turnaje se konají v Tachově, Plzni, Rokycanech, Horšovském Týně, Klatovech nebo Domažlicích. Dva z turnajů jste mohli také zhlédnout v naší tlučenské tělocvičně. Našim elévům, doplněným o kamarády z přípravky, se daří pravidelně umisťovat na předních příčkách v tabulce.

 

Tuto sezónu se k naší velké radosti rozrostla i kategorie těch nejmenších – přípravka, kde nastoupilo mnoho nových nadějných sportovců. Je to velmi potěšující také proto, že se snažíme doplnit hráčskou základnu po dvou sezónách nejistot a tréninkových pauz zaviněných covidem, který negativně zasáhl právě do náboru těch nejmenších. Týmy elévů a přípravky se nám tak daří doplňovat a všichni mají možnost se zapojit do tréninků a turnajů.

 

Během posledních dvou let jsme založili malou, dobrovolnou tradici – v případě volných víkendů bez turnajů nebo svátků chodíme hrát hokej na asfaltové hřiště ke staré škole. Nejdříve jsme začínali s dětmi z nejmladších kategorií. Po čase se začali přidávat sourozenci a rodiče, až se z toho stala velmi příjemná akce, kde sport stmeluje a naplňuje volný čas dětí různých věkových kategorií a jejich rodičů.

 

Za trenérský tým přípravky a elévů Vám přeji krásné jaro a těšíme se na Vaše ratolesti na trénincích.

Karel Krippner

Také ostatním kategoriím se blíží konec sezóny. Čeká nás dohrát pár ligových zápasů a turnajů. Některá družstva vyrazí na několikadenní mimoligové turnaje. Především to bude tradiční Nisaopen v Liberci, kde se družstva tlučenských florbalistů prezentovala již v několika předchozích letech a vždy to byl pro hráče a hráčky velký zážitek a zkušenost.

Pro trenéry a vedoucí ovšem sezóna nekončí nikdy. Aktuálně připravují pro děti zábavné ukončení sezóny a také se přiblížil termín soustředění a je třeba začít pracovat na jeho přípravě. Bude letos zase na Přimdě?

Více informací o trénincích a kategoriích naleznete na stránkách www.florbal-tlucna.cz 

Za florbalový oddíl TJ Tlučná

Martin Růžička

Žádné komentáře: