pondělí 4. dubna 2022

Ve Sluníčku to žije

Zdravím Vás všechny do jarních dnů a věřím, že si je užíváte minimálně stejně jako my. V zimním období jsme se pilně věnovali kroužkům, sobotním kempům, setkáním maminek s dětmi a dalším aktivitám, které ve Sluníčku konáme a na jaře můžete přijít klidně i Vy.

V lednu jsme poprvé zavítali do pečovatelského domu v Tlučné, kde jsme společně mohli tvořit keramická dílka a díla a už se těšíme na další setkání až budeme naše výrobky glazovat a tvořit do finální podoby. Všichni jsme si to společně moc užili a věřím, že nám tato spolupráce přinese mnoho a mnoho radosti a krásně strávených chvil.

V únoru jsme měli pro děti připravenou masopustní stezku zakončenou zábavným divadelním představením, děti dostaly na cestu balíček s travňáčkem, kterého doma zalévají a do Velikonoc všem travňáčkům jistě už porostou travnaté vlásky.

V lednu a v únoru visela v lese za Sluníčkem směrem na Pankrác a sídliště v Tlučné zimní stezka. Tu už tam teď nepotkáte, ale můžete si stezku znovu projít, najdete tam jarní úkoly, poznávačky a když budete správně plnit úkoly, podaří se Vám odemknout jaro a sluníčko zase o trošku na obloze poposkočí. Vytáhněte společně děti ven a jděte se protáhnout do lesa.

Od března běží ve Sluníčku další série Manželských večerů pro manželské páry, které chtějí zlepšit kvalitu svého vztahu a nebo se prostě jen ujistit, že vše dělají správně. Kurz je pro enormní zájem už plně obsazen, ale další běh kurzu připravujeme na podzim tohoto roku.

16. dubna pro Vás chystáme od 15:00 velikonoční lovení vajíček spolu s doprovodným programem jako je velikonoční tvoření, malování na obličej, Velikonoční QR cestu a hry pro děti – s sebou si vezměte nějakou dobrotu na oheň, piknikovou deku a hlavně dobrou náladu. Vstupné je dobrovolné.

Ve Sluníčku také od 22. dubna začíná kurz českého jazyka pro Ukrajince, kde souběžně poběží lekce pro dospělé a děti ve vedlejší místnosti. Jistě víte, že jsme se jako Sluníčko spolu s dalšími organizacemi zapojili do humanitární a sociální pomoci uprchlíkům z Ukrajiny a tímto chci z celého srdce poděkovat každému, kdo přispěl do hmotné sbírky, nebo nabídl své prostory či čas. Děkujeme Vám!

Ve Sluníčku také nově od března nabízíme Dětský klubík – hlídání pro děti od dvou let. Děti se mohou hlásit jak k pravidelné, tak k nárazové docházce. Děti společně zažívají mnoho dobrodružství, zábavy, her, objevování a tvoření. Celým dnem je provází speciální pedagog a asistent. Pokud máte zájem své děti přihlásit, můžete na našem webu: www.slunickotlucna.cz/detskyklubik/

V neposlední řadě chci Vaše děti pozvat na letní příměstské tábory, které ve Sluníčku jako každý rok pořádáme, máme posledních několik míst. Děti můžete přihlásit na našem webu: www.slunickotlucna.cz/letnikemp/

Těšíme se na Vás na dalších akcích a věřím, že přicházející jaro přinese radost a pokoj do Vašich domovů.

Věra Burianová

foto: Gabriela Třísková

Žádné komentáře: