pondělí 4. dubna 2022

Taneční kroužek TJ Tlučná vtančil do další sezóny

Dne 12. 12. 2021 přišly do tělocvičny předčasně Vánoce, aby si malí i velcí taneční nadšenci mohli chvíli odpočinout a nabrat síly do nového roku. Všechny děti musely nejprve předvést, co dovedou nejen trenérům, ale i Ježíškovi, který je pak štědře obdaroval. Vánoční svátky byly spojené i s tradičním Maškarním plesem. Děti se převlékly za masky, které byly ve stylu pohádkových bytostí. Nejoriginálnější tři masky z každé věkové kategorie dostaly krásné ceny.

Začátkem tohoto roku vzrostla i naše chuť tančit a trénovat, a tak jsme se vrhli na dopilování všech skladeb. Pravidelně tančíme ve třech věkových kategoriích, a to nejmladší se sestavou Vodnické dovádění, už zkušenější děti se sestavou Návštěva v pravěku a nejstarší s netradičním názvem Sešli jsme se v parku. Ti, kdo nebyli v karanténě, poctivě trénovali.

K dokonalosti skladeb jsou nutné i tematické kostýmy. Malé vodnice lákají do své tůňky i vodníka díky zeleným šatičkám. Vodník se naopak předvádí ve fráčku a cylindru. Pravěcí človíčci využívají v sestavě i kosti z mamuta – pro archeology musíme zdůraznit, že žádné muzeum nebylo vykradeno, ani jsme neprováděli nelegální vykopávky. Jedná se pouze o bezpečné napodobeniny, kterými si děti nemohou ublížit. V sestavě Sešli jsme se v parku se prolíná nejen černá a bílá barva, ale i několik tanečních stylů.

Tréninky Vodníků stále pokračují ve čtvrtek (15:00–16:00) a pátek (14:00–15:00), Pravěku ve středu (17:00–18:00) a pátek (15:00–16:00) a nakonec cvičenci z nejstarší kategorie chodí ve středu (18:00–19:00) a v pátek (16:00–17:00). Na začátku každé hodiny se trenéři s dětmi poctivě protáhnou a rozhýbají celé tělo. Dále následuje procvičování skladeb a občas si pro radost zahrajeme i tradiční hry jako jsou Rybičky, rybáři jedou či jejich úpravu Chobotničky. Děti si užijí spoustu zábavy a zároveň tvrdě pracují na zdokonalení sestav.

Na nadcházející soutěže jsme tedy připraveni. V dubnu před sebou máme plno soutěží. První, na kterou se náš taneční kroužek vypraví, je Czech Dance v Plzni, a to v sobotu 2. 4. 2022. Věříme v dobré umístění a že si všichni tuto sezónu pořádně užijeme.

Také plánujeme ukázku choreografií pro rodiče, příbuzné, známé a kamarády, nenecháme si ujít tradiční víkendové spaní v tělocvičně a v srpnu zase vyrazíme na letní soustředění na Přimdu.

O všech našich následujících akcích vás budeme informovat v dalších číslech.

Trenérky Miluše Petráková, Petra Krapf a Daniela Karpíšková přejí za celý TK TJ Tlučná všem obyvatelům krásné prožití dalšího čtvrt roku a také hodně energie jako mají naši cvičenci.

Daniela Karpíšková

Žádné komentáře: