úterý 14. června 2022

Aktuality ze světa tlučenských florbalistů


S blížícím se létem spěje ke svému závěru i florbalová sezona 2021/2022. K nejčerstvějším a nejzajímavějším sportovním zážitkům mladých tlučenských florbalistů patří jednoznačně účast na florbalovém turnaji Nisa Open 2022. Turnaj, jehož historie se začala psát před 22 lety, hostí tradičně severočeské krajské město Liberec. Také letošní ročník, konající se ve třech po sobě jdoucích víkendových termínech na přelomu května a června, přivítal desítky týmů z různých koutů naší republiky. TJ Tlučná měla svá zastoupení ve dvou kategoriích. V třídenním zápasovém klání 1. víkendové fáze turnaje pro nejmladší účastníky se představili tlučenští elévové a mladší žáci. Společným cílem bylo nejen poměřit síly a florbalový um s vrstevníky z ostatních družstev, ale především posbírat cenné zkušenosti a získat novou inspiraci, kterou si tito mladí amatérští sportovci s chutí ponesou do dalších sezon.

Letošní účast mladších kategorií na Nisa Open, ale i povzbudivé výsledky v dalších turnajích v průběhu celé florbalové sezony, jistě potěšily a motivovaly k další práci i ty, bez kterých by „tlučenští krokodýli“ mohli jen těžko aktivně zažívat krásu tohoto kolektivního sportu. Ano, bez nadšení, obětavosti a trpělivosti trenérů by florbalový oddíl TJ Tlučná neexistoval.

Tlučenský florbalový klub však i tuto sezonu zdaleka netvořili jen ti nejmladší. Tým vychovává nadějné sportovce ve všech mládežnických kategoriích od nejmladších přípravek, přes elévy, mladší žáky až po starší žáky. Své zastoupení má samozřejmě i v dorostu a atraktivní mužské kategorii. S trochou nadsázky lze říci, že v Tlučné se s florbalovou holí v ruce narodíte a na hřišti ohraničeném plastovými mantinely následně strávíte celý svůj aktivní sportovní život.

Letošní sezona byla nejen ve znamení objíždění turnajů všech věkových kategorií pořádaných na půdě soupeřů. Dvakrát za sezonu se podařilo uspořádat i domácí turnajový den, který byl úspěšný nejen z hlediska florbalových výkonů, ale i organizace podpořené jak trenérským týmem, tak dobrovolníky zejména z řad rodičů našich sportovců.

Sezona jde do svého finále, a tak se chystá její oficiální slavnostní zakončení. Zároveň finišují přípravy na tradiční letní soustředění florbalistů, které proběhne poslední srpnový týden v malebném městečku Přimda, nad jehož skalnatým hřebenem se tyčí jeho dominanta – zřícenina nejstaršího kamenného hradu v Čechách.

Lada Stachová

foto: Miroslav Urban

Žádné komentáře: