středa 15. června 2022

Jarní aktivity ve Sluníčku

Drazí spoluobčané,

věřím, že jste stejně jako my prožili krásné jarní slunečné dny.

První jarní dny odstartoval Velikonoční lov vajíček v lesoparku. Pro děti byl připravený Velikonoční příběh, sportovní dráha, opékání buřtů a další pohoštění, malování na obličej a tvoření dřevěných zajíčků. Vyvrcholením celého odpoledne bylo jak jinak než hromadné lovení vajíček, které můj manžel trefně přirovnal k náletu malých kobylek. Pohled na 100 malých dětí nabíhajících na louku posetou plastovými vajíčky naplněnými bonbóny opravdu tak vypadal. Nejenom dětem, ale i nám všem rodičům to vykouzlilo úsměv na tváři.

S mnohými z Vás jsme měli tu čest se potkat na Lego párty pro rodiny s dětmi. Ve spolupráci s obcí Tlučná jsme tuto velmi oblíbenou událost mohli uspořádat ve venkovních prostorech ZŠ Tlučná, kde měly děti připraveno několik stanovišť a úkolů stavění z Lega. Lego bylo zapůjčeno od Dětské misie západních Čech a akce se zúčastnilo více než 120 registrovaných malých stavitelů. Dětem se povedly opravdu nádherné stavby.

Další skvělou akcí byl i dětský den, který se konal na obecním pozemku ve Školní ulici, kde máme malou odnož Sluníčka – Sluníčko POINT. Děti si mohly vyrobit barevnou hmatovou duhu, nechybělo ani malování na obličej, skákací hrad a soutěže pro děti. Znovu děkujeme obci za spolupráci i na této akci.

Ve Sluníčku se také připravujeme na letní příměstské tábory, které pro děti poběží již od začátku července. Děti s námi zažijí mnoho dobrodružství a zábavy. Pokud Vaše děti stále nemají plány na léto, máme posledních pár volných místeček, na www.slunickotlucna.cz/letnikemp zjistíte více informací. Stejně tak se během června otevře přihlašování dětí na kroužky do Sluníčka, které začnou od září. Budete moci vybírat z pestré škály zájmů: sebeobrana, keramika pro děti, kreativní kurz pro děti, technický kroužek, angličtiny s rodilým mluvčím, power jóga pro ženy, zdravá záda, cvičení a další.

Velkou novinkou bude v novém školním roce i otevření dětského klubíku – hlídání dětí od 2 do 5 let. Dětský klubík funguje již od tohoto pololetí (od ledna 2022) a děti spolu zažívají mnoho zábavy, tvoření, učí se mnohým dovednostem. Od září tohoto roku bude klubík fungovat pro děti celý týden, a to od 7:00 do 15:00. Děti je možné přihlásit taktéž na webu www.slunickotlucna.cz/detskyklubik.

25. června se na Vás velmi těšíme na obecní akci, kde budeme mít připravený program pro děti a malování na obličej.

Za celé Sluníčko Vám přeji krásné prožití letních dnů a co nejvíce hezky strávených prosluněných okamžiků s rodinou.

Mějte se krásně, Věra Burianová

Žádné komentáře: