středa 15. června 2022

Soutěžíme v jednom kuse!

Kolektiv mladých hasičů se do letní části sezony 2021/ 2022 vrhl vší silou. Jak jen počasí dovolilo, začaly venkovní tréninky a od května se mladí hasiči nezastaví ani o víkendech.

Jaro je typicky obdobím královské disciplíny všech hasičů – požárního útoku. První útokovou soutěž děti absolvovaly na domácím území, jelikož se SDH Tlučná rozhodl převléknout tradiční soutěž do nového kabátu. 14. května se mladí hasiči sešli v hasičské zbrojnici Tlučná, aby se utkali „O štít tlučenského krokodýla“.

Dále zbývalo v následujících čtrnácti dnech dopilovat techniku na požární útok CTIF, štafety CTIF a štafety 4x60 m. Veškeré úsilí vyvrcholilo na jarním okresním kole hry Plamen, které proběhlo 28. a 29. května ve Všerubech. Navzdory počasí si všichni soutěž užili a naším největším úspěchem se stala kvalifikace Daniela Vilda v disciplíně běh na 60 m na krajské kolo.

Doposud poslední soutěží byly Letkovské útoky, kterých jsme se zúčastnili 5. června. Další soutěže nás ještě čekají, Daník se právě připravuje na krajské kolo v Klatovech, kam se podívá 12. června a ostatní družstva stále pracují na své útokové formě, kterou zajisté předvedou na dalších soutěžích.

Jelikož mladí hasiči absolvovali mnoho akcí v poměrně krátké době, a navíc se měnil počet i složení soutěžních družstev, nebudu se rozepisovat o jejich umístění. Mohu říct, že jsme si vše velmi užili a pokud Vás zajímá přesné pořadí, přijďte se podívat na naši nástěnku naproti Vitu, kde již brzy najdete diplomy a pár momentek z naší činnosti.

Jitka Holá

Žádné komentáře: