středa 15. června 2022

Vlčata měla jako každý rok napilno

Ráda se ohlédnu za tímto školním rokem, prací a zábavou na našich schůzkách. Jako každý rok měla vlčata napilno. I když nám zrovna nepřálo počasí, nezaháleli jsme. Před Vánocemi vlčata vyráběla dárečky pro své blízké. Starší vlčata dělala krmítka a na jaře budky pro ptactvo, na Velikonoce zas zajíčka a jiné dekorace.

Jakmile bylo pěkné počasí, trávili jsme co nejvíc schůzek v přírodě, kde nejen hrajeme různé hry, ale také pomáháme lesům a zvěři. Vlčata letos sázela stromky dubů, borovic a modřínů.

Jelikož je v přírodě velmi důležitá voda, čistíme napajedla od listí a napadaných větví, aby se zvěř mohla bezpečně napít nebo ochladit. Máme také na starosti krmelec, do kterého přes zimu zvěři přikrmujeme. Po zimě se krmelec musí vyčistit od zbylého krmiva a vydezinfikovat vápnem. Vlčata nejen pracují, ale také navštěvují různé akce, například podzimní a norovací zkoušky loveckých psů. Moc se jim líbilo, že pejsci jsou známkováni opačně než oni ve škole – čím lepší výkon psa, tím vyšší známka. Také jsme jeli na výstavu NATURA VIVA do Lysé nad Labem. Tam vlčata zjistila, co znamená propagace zájmových činností jako je myslivost, včelařství a rybářství.

V nejbližších dnech nás čeká výlet na lovecký zámeček Ohrada u Hluboké nad Vltavou. Tento krásný zámeček Vám může nabídnout prohlídku Muzea lesnictví, myslivosti a rybářství. V jeho blízkosti je také krásná ZOO.

Ať Vás kroky zavedou kamkoliv, přejeme Vám krásné prázdniny.

Za myslivecký kroužek Dagmar Hauerová

Žádné komentáře: