čtvrtek 15. září 2022

Chci tančit s Tanečním klubem Tlučná

Zlaté zakončení sezony 2021/2022

Začátek roku 2022 byl pro nás velmi úspěšný. V únoru 2022 získala ocenění Nejúspěšnější sportovec v kategorii trenér-cvičitel-rozhodčí naše trenérka Marie Zemanová. V březnu se konečně po dvouleté pauze rozběhly postupové taneční soutěže. Dětem se dařilo. V rámci soutěže Taneční skupina roku děti postoupily z krajského kola na zemské a posléze na Mistrovství ČR do Prahy. Na soutěži Czech Dance Tour si z Brna odvezly titul Mistři Moravy po vybojování 1. místa v kategorii Latino Show a postoupily na Mistrovství ČR do Prahy, kde se umístily na krásném 5. místě. I na soutěžích pod hlavičkou Svazu učitelů tance naše dětské týmy podaly skvělý výkon a byly nominovány na Mistrovství ČR SUT, kde choreografie Znala panna pána vytančila nádherné 4. místo a Trolíci se umístili na 6. místě. Poprvé se tak tanec z Tlučné dostal na Mistrovství ČR a hned 4krát. Nejkrásnější odměnou bylo úplně poslední ocenění, které děti obdržely, a to na republikovém finále soutěže Czech Dance Cup v Praze. Bylo to naše poslední soutěžní klání sezony. Děti z obou našich týmů si odvezly zlaté medaile, knihu a celý Taneční klub Tlučná získal dva zlaté poháry, které přidal do své sbírky.

Taneční soustředění ve Střelských Hošticích

Novou taneční sezonu 2022/2023 jsme zahájili intenzivní přípravou na tanečním soustředění ve Střelských Hošticích, tentokrát v termínu 20. 8. až 27. 8. 2022. Na přípravě se podíleli trenéři Anežka, Dita, Eva, Jana, Maruš, Míša, Radek a Vašek.

Drželi jsme se zavedeného tréninkového programu: před snídaní běh kolem areálu s ranní rozcvičkou, dopolední 2,5hodinový trénink, odpolední 2,5hodinový trénink, večer švihadla spolu se strečinkem. Při trénincích si děti vyzkoušely street dance, hip hop, modern dance, polku a letos jsme si nově troufli i na break dance. Nezapomněli jsme i na velmi oblíbenou sambu. Hlavní pozornost jsme věnovali karibským tancům, které nás provázely vesměs celým soustředěním. Nechyběl ani aktivní odpočinek ve formě skotačení na prolézačkách, hraní stolního fotbálku, ping-pongu a koupání v řece.

Ve středu večer jsme opékali buřty, maršmelouny a zpívali táborové písničky. Po setmění nás čekalo překvapení ve formě malých dortíčků a dětského šampaňského.

Volný čas jsme věnovali tvůrčí činnosti. Každý si vyrobil svůj monogram s pomocí LEGO Dots a následným poskládáním vznikl originální obraz Tanečního klubu Tlučná. Jiný den si děti vyrobily z vlny andílky a různobarevná peříčka.

Taneční soustředění jsme zakončili slavnostním galavečerem, na kterém děti předvedly 18 tanečních choreografií. Poté následovalo předání tanečních certifikátů a společné foto. Nechyběly ani odměny za zvláštní výkony. Na závěr večera jsme si zahráli tradičně lidské pexeso a zařádili si na diskotéce ve volném stylu. Celý večer se velmi vydařil. I celé soustředění bylo super, každý den nabitý program od rána do večera. Dětem se druhý den ráno nechtělo ani odjet domů a některé by ještě několik dní zůstaly. Těšíme se na stančenou ve Střelských Hošticích 2023. :-)

Chcete tančit a užívat si s námi? Přidejte se k nám!

Tančíme v tlučenské tělocvičně úterý, středa a neděle. Věnujeme se výuce tance od dětí od 3 let až po dospělé. Zaměřujeme se na taneční hrátky pro nejmenší, na taneční skladby s prvky standardních a latinsko-amerických tanců, muzikálový tanec, hip hop, street dance a také FIT DANCE pro získání kondice. Letošní novinkou jsou karibské tance. Každoročně se zúčastňujeme několika soutěží. Rádi uvítáme nejen nové holky a kluky, ale i dospěláky. U nás můžete začít tančit v každém věku od 3 do 99+ let – stačí jen chuť do tance. Nepotřebujete žádné taneční zkušenosti – lekci přizpůsobíme vám. Neobávejte se, určitě vše zvládnete. První trénink si můžete vyzkoušet zdarma.

V Tlučné trénujeme již od roku 2008. Máme tým zkušených trenérů, kteří sami dříve soutěžili v dětských či dospěláckých kategoriích s účastí na mistrovstvích ČR. Zapojujeme se do tanečního dění v republice i do mezinárodních tanečních výzev. Zúčastnili jsme se Mezinárodního dne tance 2022. Máme bohatou historii a hluboké kořeny – někteří členové již začali soutěžně tančit v 90. letech minulého století.


Plesová sezona se blíží!

Chcete si zopakovat tance na nadcházející plesovou sezonu? Neotálejte a obraťte se na nás, společně si vše připomeneme.

Pište na info@tktlucna.cz nebo volejte na 732 833 303.

Rozpis tréninků a bohatou fotogalerii naleznete na: www.tktlucna.cz 

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: