pondělí 19. září 2022

Tlučenští florbalisté otevírají další sezonu

Trenéři

Po dvouměsíčním odpočinku se v samém závěru letních prázdnin sjela tlučenská florbalová parta v čele se svými trenéry do sportovního resortu v malém městečku Přimda. Tato destinace, nacházející se v severní části Českého lesa, poskytuje našim florbalistům již tradičně výborné zázemí pro uspořádání letního soustředění. Rok co rok tak zde tráví členové florbalového oddílu několik dní nabitých ve vyváženém poměru sportem a relaxací. Ladí tak optimální formu před ostrým startem nové sezony.

Letošní sportovní kemp opět vynikal velmi pestrým programem pocházejícím z mistrovské dílny našich trenérů. Harmonogram rozmanitých aktivit byl jako vždy ušitý na míru individuálním i týmovým potřebám širokého spektra jednotlivých kategorií.

Sportovním činnostem dominoval samozřejmě florbal, jemuž se hráči věnovali v plně vybavené místní tělocvičně. Tento prostor též využili k pravidelnému večernímu zdravotnímu cvičení. Ostatní doplňkové aktivity kondičního a relaxačního charakteru se pak odehrávaly na dalších vnitřních či venkovních sportovištích. Areál totiž mimo jiné disponuje venkovním travnatým fotbalovým hřištěm, tenisovým kurtem, volejbalovým a workoutovým hřištěm. Ve vnitřních prostorách střediska se nachází pístová i klasická posilovna a samostatné cvičební místnosti s boxovacími pytli, trampolínami a spinningovými koly.

V rámci soustředění nechyběl samozřejmě ani čas na efektivní odpočinek, zábavu a krátké výlety. Některé z činností sdílel náš florbalový oddíl společně s Tanečním kroužkem TJ Tlučná, který florbalisty na letní soustředění již tradičně doprovází.

Náš letní kemp každoročně klade velký důraz především na efektivitu spolupráce mezi trenéry a hráči a zkvalitnění osobního přístupu každého hráče k tréninku a disciplíně. Hlavní motivací soustředění je pak zejména utužení kolektivu, poznání komplexního charakteru jednotlivců a navázání silnějších přátelských vazeb.

Také letošní soustředění proběhlo ve velmi pozitivním duchu a atmosféře a příznivě ovlivnilo start nové florbalové sezony roku 2022/2023, jejíž první kapitoly se začínají psát právě v těchto dnech.

A co naše florbalisty čeká v aktuálně zahájené sezoně?

Florbalový oddíl TJ Tlučná nadále funguje v rozsahu všech věkových kategorií (tj. přípravka, elévové, mladší žáci, starší žáci, dorostenci a muži). Tréninky probíhají ve standardním režimu, tedy dvakrát, pro některé kategorie i třikrát týdně. I nová sezona přichystá spoustu příležitostí k poměření florbalových dovedností od A do Z s ostatními soupeři, a to v rámci četných turnajů konajících se nejen na domácí, ale i hostitelské půdě.

Nezbývá než popřát našim florbalistům hodně zdraví a úspěchů v nové sezoně!

Lada Stachová

foto: Vlasta Růžičková

Žádné komentáře: