úterý 20. prosince 2022

V Tlučné máme úspěšného sportovního střelce

Ke střelbě jsem se dostal náhodou. Potkal jsem kamaráda a ten mi řekl, že dělá sportovní střelbu a zda bych to nechtěl také zkusit. V té době jsem se věnoval bojovým sportům, ale začínaly mě omezovat bolesti v kolenou, a tak jsem mu slíbil, že to zkusím. Přihlásil jsem se a v říjnu 2019 začal trénovat střelbu ze vzduchové pistole ve Sportovním střeleckém klubu Rapid Plzeň. Docela mi to šlo, tak mě trenér přihlásil po pár týdnech tréninku na závody. Na poprvé to nebylo nejhorší, obsadil jsem 5. místo. Pak následovala další umístění – 3. místo v Krajském poháru mládeže, 3. místo v Českém poháru mládeže a 1. místo na soutěži Chodský čakan.

V roce 2020 jsem si ke vzduchové pistoli přibral ještě malorážkovou pistoli. Tím pádem přibylo i více závodů nejen v Plzni, ale i mimo – například v Karlových Varech, Českých Budějovicích, České Lípě nebo Manušicích. Většinou to jsou dvoudenní závody, to znamená odjezd v pátek odpoledne, někde se ubytovat, v sobotu a v neděli závod a po vyhodnocení večer domů. Ještě, že mě rodiče dopraví na místa závodů i zpět a zabezpečí ubytování, bez této podpory bych se účastnit a vítězit nemohl.

Začátkem letošního října jsem se zúčastnil přátelského střeleckého turnaje v Německu, odkud se náš tým po dvoudenním zápolení vracel domů jako vítěz. Mimo to probíhají tzv. etapové závody. Jednotlivé výsledky se sčítají a na konci roku je provedeno vyhodnocení.

Za dosažené sportovní výsledky jsem obdržel od Výkonného výboru Českého střeleckého svazu jmenovací dekret a stal se členem dorosteneckého reprezentačního družstva Českého střeleckého svazu pro rok 2022. Z Olympiády dětí a mládeže v Olomouci jsem přivezl zlatou a stříbrnou medaili. Za tento výkon jsem obdržel Čestné uznání od náměstka primátora města Plzně za přínos pro sport ve městě Plzni a Děkovný list od hejtmana za reprezentaci Plzeňského kraje.

Tomáš Tilňák

Žádné komentáře: