sobota 22. dubna 2023

Jarní ohlédnutí za aktuálním děním u tlučenských florbalistů

Trénink kategorie elévů

Kouzelný čas přicházejícího jara se u celé florbalové komunity každoročně nese ve znamení vrcholící florbalové sezony, která dospěla do fáze finálových bojů o ty nejlepší příčky v soutěžích pořádaných Českým florbalem.

Tlučenští florbalisté v mužské kategorii momentálně bojují o co nejlepší umístění ve skupině 1. Regionální ligy mužů a naši dorostenci usilují o dosažení nejvyšší příčky v 2. lize dorostenců (skupina 1). Ostatní kategorie – starší žáci, mladší žáci, elévové a přípravka se pak pravidelně účastní četných turnajů v rámci Plzeňské ligy. U těchto věkových skupin není zavedeno tabulkové hodnocení zápasů. Děti hrají čistě pro radost a hodnotí se zejména jejich úsilí, nikoli samotný počet vstřelených branek.

Přesto lze říci, že tlučenští hráči těchto velmi mladých kategorií zaznamenávají i letos výrazný progres a dokáží tak vyváženě konkurovat vrstevníkům z ostatních týmů celého Plzeňského kraje. Tato skutečnost těší nejen samotné sportovce, ale i jejich trenéry, kteří u svých svěřenců týden co týden intenzivně pracují na technickém, kondičním a mentálním rozvoji. Nejde jen o to získat nadvládu nad míčkem a jistotu v ovládání hole, ale také se naučit kolegialitě, mít absolutní přehled o dění na hřišti, umět rychle reagovat na styl hry soupeře a aktivně se podílet na zvolení správné a fungující taktiky. Samozřejmostí je pak dodržování veškerých pravidel čisté hry a sportovního chování.

V právě probíhající sezoně pořádala TJ Tlučná v místní tělocvičně i několik domácích turnajů mladších žáků a elévů. Bezproblémový průběh a technický servis téměř celodenních sportovních zápolení byl opět zajištěn především díky obětavému nasazení ze strany trenérů za velmi sporé dobrovolnické asistence z řad rodičů. Právě širší zapojení rodičů do aktivní pomoci při pořádání turnajů je do budoucna tím, nad čím bychom se měli všichni společně zamyslet.

Tlučenští florbalisté přejí všem slunečné jarní dny!

Lada Stachová
foto: Vlasta Růžičková

Žádné komentáře: