středa 19. dubna 2023

Kynologové ZKO Tlučná nezahálí

Rok se s rokem sešel a nadešel čas pochlubit se výsledky členů naší kynologické organizace. Výcvik psa je nejen radost, ale především dost intenzivní práce a trénink – tím spíše, když je cílem ukázat souhru psa a psovoda na závodním place vyšších soutěží, kdy rozhodčí vidí každou chybičku a konkurence je opravdu velká. Trénink našich členů je opravdu usilovný a na velmi vysoké úrovni a výsledky, které mají, nejsou zadarmo a samozřejmostí. O to více mě těší podělit se s Vámi o jejich úspěchy.

Jako první závodní sezonu odstartoval v dubnu p. Hynek Procházka se svým Sayem Holubí dům. Zúčastnili se Mistrovství republiky rotvajlerů v Libočanech, kde obsadili krásné 2. místo. Tímto se nominovali nejen na Mistrovství světa rotvajlerů ve Francii, ale hlavně povedla se nominace na Mistrovství světa všech plemen, které se konalo v ČR, konkrétně v Roudnici nad Labem. Tato akce je bez nadsázky kynologickým svátkem, na které nemohl p. Procházka se Sayem chybět.

Červenec byl závodním měsícem hned 3 členů, kteří se zúčastnili Mezinárodního mistrovství německých ovčáků v Suchdole nad Odrou. Svůj výkon nám předvedli pí. Jitka Davídková se svým parťákem Irem Zde-Sko, p. Petr Uher s Fabiánem z Chotinského údolí a p. Zdeněk Skokan s Chirou Zde-Sko. Ve velmi vysoké konkurenci všichni 3 předvedli krásné výkony.

Zdeněk Skokan

V říjnu se p. Zdeněk Skokan s Chirou zúčastnil dalšího závodu – tentokrát šlo o Výběrovou soutěž v Bochovicích, kde obsadil krásné 2. místo.

Tyto pěkné výsledky jsou na poli závodním a nutno podotknout, že i na poli výstavním se našim
členům daří. Klubová výstava německých ovčáků patřila dvojici Miroslav Šimna a jeho Yankee Hartis Bohemia – výsledek 2. místo se známkou výborný. A krásný výsledek získala i pí. Andrea Šmídová se svojí mladou nadějnou fenkou Iva vom Brauneck na Světové výstavě německých ovčáků v Norimberku, kdy si odnesly známku výborná.

Miroslav Šimna

Rok 2022 je již za námi a startovní pole v r. 2023 otevírá 7. 4. 2023 pí. Jitka Davídková s Irem na Výběrové soutěži v Roudnici nad Labem. Cíl je jasný – zabojovat o účast na mistrovství republiky.

Držme jim palce. A nejen jim, ale všem našim členům, pro které závodní a výstavní sezona právě začíná.

Pavla Sovková

Žádné komentáře: