čtvrtek 20. dubna 2023

Taneční kroužek TJ Tlučná a jeho rozjezd v roce 2023

Vánoční maškarní show

Rozjezd po Vánocích byl pro velkou nemocnost dětiček vcelku složitý, ale i přesto děti nepřišly o vánoční maškarní show, která se společně s návštěvou Ježíška uskutečnila trochu netradičně až 22. ledna. Ani v odloženém termínu jsme se bohužel nesešli všichni, ale užili jsme si pohodové odpoledne. Začali jsme přehlídkou masek – letošní téma bylo povolání. Děti měly krásné masky, které byly náležitě odměněny. Dalším programem bylo předvedení loňských sestav: Sešli jsme se v parku, Návštěva v pravěku a Hastrmanské dovádění. Rodiče, babičky, dědečkové a všichni, kteří na besídku přišli, se nejvíce těšili na předvedení nových sestaviček, se kterými budeme tento rok soutěžit. Všechny tři sestavičky se moc líbily.

Přehlídka povolání

Roztomilá MINI kategorie a její sestava Máme zdravé zoubky má celkem 14 dětiček ve věku 4–7 let. V nejpočetnější kategorii DĚTI se sestavou Rivals tancuje 35 dětí ve věku 8–14 let. Z těchto dětí je několik, které současně tancují i v kategorii JUNIOŘI ve věku 11–16 let v choreografii s názvem Black mirror.

Soutěže
Soutěž

Na první soutěž ČESKO SE HÝBE ve školách jsme vyrazili 12. 2. do Kladna. Pro naše nejmenší dětičky se sestavou Máme zdravé zoubky byla soutěž premiérou. Děti se nezalekly ani poroty ani spousty diváků a sestavičku odtancovaly, jak nejlépe mohly a přivezly zlatou medaili. Rivals a Black mirror si přivezli medaile stříbrné.

Diplomy - Česko se hýbe Kladno

Mezinárodní soutěž CZECH DANCE se uskutečnila 5. 3. v Plzni v hale TJ Lokomotiva. Tato soutěž je rozdělena do několika tanečních žánrů, naše děti soutěží v kategorii FREE STYLE. V té je vždy zařazen největší počet tanečních skupin, což nám tvoří velkou konkurenci, ale zároveň nás motivuje k podání ještě lepších výkonů. Letos naše děti zažily také planý požární poplach vzniklý z umělého kouře na soutěži. Proto jim patří velký obdiv, že i po tomto incidentu svojí sestavu tak krásně odtančily a dosáhly výborných výsledků. Zoubky 1. místo, Rivals 2. místo, Black mirror 1. místo.

Diplomy - Czech Dance Tour

Další týden 11. 3. jsme jeli soutěžit opět do Plzně na soutěž ČESKO SE HÝBE. Soutěž probíhala také v hale TJ Lokomotiva. Dětem se jejich vystoupení moc podařila. Proto i tato soutěž nemohla dopadnout jinak, než že se dětem na krku leskly medaile. Děti v sestavě Máme zdravé zoubky vytancovaly bronzové medaile, Rivals porazili několik týmů a přivezli stříbro a Black mirror porazili soupeře a na krku se jim opět blýskaly zlaté medaile.

Diplomy - Česko se hýbe Plzeň

V polovině března se taneční kroužek také zúčastnil školní akce pořádané Asociací školních sportovních klubů ČR. Jako zástupci naší ZŠ Tlučná jsme se s choreografií Rivals vypravili do Zruče. Obsadili jsme 1. místo v okresním kole pohybových skladeb a tím jsme si vybojovali postup na kolo krajské.

Diplom - Asociace školních sportovních klubů

… ale nejenom soutěžemi žije náš taneční kroužek. Svými krásnými vystoupeními jsme 12. 3. jeli reprezentovat naši obec do partnerské obce Floβ u příležitosti 1075 let od jejího založení. Vystoupení předvedli děvčata a chlapci se sestavou Rivals. Sestava se moc líbila a sklidila velký potlesk. Dalším vystoupením byla úspěšná loňská sestava Hastrmanské dovádění, která zaujmula diváky nejen tanečním uměním, ale i krásnými kostýmy. Všechny děti si celé odpoledne parádně užily.

Do konce taneční sezony nás čeká ještě pár soutěží, na které se pilně připravujeme. Tak nám držte palce!

Děkujeme dětem za jejich snahu a úspěchy, rodičům za podporu a úžasné fandění na soutěžích a hlavně děkujeme za finanční podporu TJ Tlučná.

Za taneční kroužek přejeme všem krásné jarní dny s dobrou náladou.

Miluše Petráková, Petra Krapf, Daniela Karpíšková, Martina Hrehová

Žádné komentáře: