středa 28. června 2023

Taneční klub Tlučná a jeho zlatá sezona

tk2023leto_01_uvod

Na počátku června jsme absolvovali poslední klání jarní části soutěžní sezony 2023 – republikové finále Czech Dance Cup s mezinárodní účastí. Všechny 3 dětské týmy si přivezly velké poháry a medaile ve tvaru iniciálek názvu soutěže CDC. Nejmenší děti se skladbou Na koncertě získaly 1. místo v kategorii Mini. Skladba Tisíc a jedna noc obsadila 3. místo v dětské kategorii. Junioři se skladbou Černá perla si odvezli stejně jako loni zlaté medaile a pohár.

tk2023leto_02_cdc tk2023leto_03_cdc

tk2023leto_04_cdc

Letošní sezona byla náročnější. Jednak se soutěží oproti loňsku zúčastnili i naši mateřáci. Většina soutěží se nekonala v Praze jako doposud, ale po celé republice. A tak jsme jezdili, jezdili a jezdili. Navštívili jsme Cheb, Brno, Vlašim a Litoměřice. Všude nás doprovázel náš klubový maskot krokodýl Evžen, kterého si moderátorky pamatují i jménem. A když ho vidí, připojí i historku o tom, jak Tlučná ke krokodýlu přišla.

tk2023leto_05_mistri_moravy

tk2023leto_06_vicemistri_moravy

tk2023leto_07_mcr

Juniorský tým v Brně obhájil loňské vítězství a i pro letošní rok získal titul Mistr Moravy v Latino show. Dětský tým si z Brna odvezl titul 1. vicemistr Moravy ve své kategorii. Zúčastnili jsme se i Mistrovství ČR SUT i Mistrovství ČR Czech Dance Tour. Díky skvělým výsledkům všechny 3 týmy byly nominovány na Mistrovství světa WDA (World Dance Association) do Maďarska a také máme nominaci na podzimní Mistrovství světa WADF (World Artistic Dance Federation).

tk2023leto_08_wda_nominace

Gratulujeme dětem k jejich úspěchům a děkujeme za vzornou reprezentaci Tanečního klubu Tlučná i naší obce. Vše by se neobešlo bez spolupráce a pomoci jejich rodičů. Velké poděkování patří také těm, kteří náš klub podporují a díky nimž mohou děti jezdit na soutěže. Nesmíme zapomenout na tým trenérů, kteří dětem věnují mnoho času: Maruška, Míša, Jana, Gábina a Radek.

Mezinárodní den tance

I letos jsme se připojili k oslavám Mezinárodního dne tance 29. dubna 2023. Celá republika tančila společný flashmob, jehož choreografii připravila tanečnice a choreografka Sabina Daniela Bažantová na píseň It´s Got a Power od kapely Funky Monx. Oslavy jsme tentokrát uskutečnili nejen v Tlučné, ale i na různých místech, a protančili jsme se tak přes celou republiku po trase Cheb – Tlučná – Praha – Brno. Na našich webových stránkách můžete zhlédnout natočený videoklip.

tk2023leto_09_mdt_mapa



Májový pohár

V květnu jsme uspořádali další ročník taneční soutěže Májový pohár. Diváci zhlédli na 30 překrásných vystoupení. Své skladby předvedli malé děti od 3 let, mateřáci, děti, junioři a soutěž zakončili dospěláci. Soutěžilo se v různých disciplínách, např. Plesové formace, Show Dance, Art Dance, Cheerleaders a Disco Dance. Některé kategorie byly opravdu nabité a odborná porota složená ze zkušených tanečníků či členů Svazu učitelů tance měla plné ruce práce. Rozdali jsme na 18 kg medailí a pohárů. Všichni si celý den skvěle užili a již se těšíme na příští rok.





tk2023leto_22_majovy_pohar

Chci tančit!

Přidejte se k nám. Ještě do konce června si můžete zdarma vyzkoušet tanec u nás. Zveme děti od 3 let. Přidat se mohou i dospěláci. Nebo si již nyní rezervujte místo od září 2023. Chcete tančit jen pro radost nebo i soutěžit? U nás najdete oboje. Noví zájemci, kteří byste se chtěli zapojit do podzimních soutěží, přihlaste se na naše Letní taneční soustředění, které se koná na konci srpna v areálu školy v přírodě ve Střelských Hošticích. Pište na info@tktlucna.cz či volejte 732 833 303.

tk2023leto_25_letacek

Fotogalerie, videa a více informací najdete na www.tktlucna.cz

Brzy na stančenou!

Marie Zemanová

Foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: