sobota 7. října 2023

Přelom sezon v Tanečním kroužku TJ Tlučná

ukončení sezony

Jedna taneční sezona skončila…

O medailových úspěších našich 3 choreografií s názvy: MÁME ZDRAVÉ ZOUBKY, RIVALS a BLACK MIRROR jsme psali v minulých číslech Tlučenského zpravodaje. Jen pro shrnutí – z taneční sezony 2022–2023 naše děti do Tlučné přivezly 25 ks medailí. Také jsme se zúčastnili krásné přehlídky pohybových skladeb, kterou organizuje Plzeňská krajská asociace Sport pro všechny.

Další akce, která proběhla v červnu, bylo naše tradiční víkendové soustředění. Víkendovou akci si nenechá nikdo ujít, děti se na tohle přespávání moc těší. Je pro ně připraven pěkný program od rána až do večera. Tančíme, soutěžíme, hrajeme hry, také na chvilku opustíme přehřátou tělocvičnu a jdeme na procházku. Letos naším tanečním hostem byla Simča, která pro děti připravila hodiny street dance. Na obědy chodíme do místní restaurace Na Schůdkách, tímto chci poděkovat personálu i majiteli za vstřícné a ochotné jednání. O snídaně, svačinky a večeře se nám vždy postará sehraná kuchařská dvojice maminek. I jim patří velké díky.

Na konci června pak přišel opravdový závěr – poslední trénink a rozdání odměn. Děti dostaly praktické sportovní batohy s logem našeho kroužku a krásnou velkou zlatou medaili, aby jim připomínala jejich úspěchy. A pak už hurá na prázdniny.

a rozjíždíme další sezonu 2023–2024

soustředění Přimda

Blížící se konec prázdnin pro taneční kroužek každý rok znamená, že se chystá na letní soustřední. Letošní ročník soustředění byl jubilejní, na Přimdě jsme se sešli již podesáté.

Do sportovního areálu jsme opět zavítali společně s tlučenskými florbalisty. Z Tlučné jsme vyrazili dvěma autobusy v pátek v odpoledních hodinách. Děti zamávaly rodičům a jely si užít posledních pár dní prázdnin. Na Přimdě nás přivítal déšť a ten nás bohužel kromě jednoho dne neopustil celý pobyt. Nedalo se tedy moc chodit ven na různé hry, ale to nám nevadilo, protože jsme vše přizpůsobili a hry přesunuli do velkých prostor areálu. Taneční tréninky probíhaly ve dvou tanečních sálech, kde jsme se zapotili při trénincích nových choreografií a svá těla pořádně unavili při posilování. Také jsme cvičili na bosu, na stepech, svoji kondičku jsme si utužili na trampolínách a na spinningu. S tréninky nám pomohla Anežka, která tancuje v plzeňském klubu.

Dny na soustředění si užíváme i jinými aktivitami. Naše děvčata společně s mladšími florbalisty byla rozdělena do pěti družstev. Tato družstva musela být sehraná nejen v aktivních sportovních úkolech, ale musela se sladit i v klidných logických hrách. Soutěže byly poslední den vyhodnoceny a všechny děti obdržely za své fantastické výkony věcné ceny. Užili jsme si tradiční návštěvu místního bazénu. Děvčata si poměřila síly v plavání na čas a některé plavecké styly byly opravdu zajímavé.

Další zajímavou aktivitu pro všechny děti, a že jich nebylo málo, připravily trenérky z florbalu. Byl to orientační běh s plněním úkolů. 60 dětí bylo rozděleno do skupinek, byla jim dána mapa, kde podle souřadnic musely najít všechna stanoviště, splnit daný úkol a v časovém limitu se vrátit zpět. Všechny děti to zvládly, některá skupinka lépe, jiná hůře, všichni nemůžou být první. V této náročné soutěži děti dostaly ceny dle výsledků a nikdo neodešel s prázdnou.

Co nám jedině letos nevyšlo? Právě kvůli počasí jsme si nemohli vyšlápnout na hrad Přimda a udělat tradiční fotku, která nám bude chybět do sbírky.

Pět dní uteklo jako voda a my jsme se museli s Přimdou zase na rok rozloučit. Právě soustředěním jsme zahájili novou taneční sezonu 2023–2024, která bude mít také jedno výročí – 20 let od založení tanečního kroužku v Tlučné.

Je tu září a s ním rozjezd, který nám bohužel drobet drhne, jelikož nemáme trenérku Danielu, která nám odešla studovat na VŠ do Prahy a z časových důvodů s trénováním skončila i trenérka Péťa.

I přesto, že se tréninků ujala Kája s Gabčou, hledáme stále ještě slečnu, maminku, prostě někoho, kdo by se zapojil do trénování starší kategorie. Bohužel i moje pracovní vytížení se někdy nedá s tréninky skloubit. Proto prosím za naše šikovné děti, ať k nim přibude šikovná trenérka!

Přejeme všem krásné sluníčkem prohřáté dny.

Miluše Petráková, Daniela Karpíšková, Petra Krapf, Martina Hrehová

 

Žádné komentáře: