středa 26. června 2024

Nepovedené jaro

 Fotbal (1)

Počítali jsme s tím, že A mužstvo v I. A třídě naváže v jarní části soutěžního ročníku na výkony podzimní, kde jsme uhráli solidních 18 bodů a herní projev nebyl špatný.

Vstup do jarní části nám ale hrubě nevyšel, prohráli jsme první 3 zápasy se soupeři na naší herní úrovni, což nebyl dobrý signál. Po těchto nezdarech se rozhodl trenér M. Vašák odstoupit, aby umožnil celku nový herní impulz. Vedením byli pověření Vl. Vašák, J. Sadílek a M. Seidl. Impulz se dostavil, bodový příděl nikoliv, protože následující zápasy jsme prohráli smolně o 1 branku. Následovaly zápasy s celky na prvních čtyřech místech tabulky a tady jsme šanci nedostali. Čísla hovoří jasně, čtyři porážky, poměr branek 2:26.

První bod jsme získali až za remízu 1:1 v Kralovicích ve 27. kole a v následujícím na domácí trávě jsme si trochu pozvedli náladu za vítězství nad Staňkovem 4:0.

Sečteno a podtrženo, houpe se pod námi židle sestupu po ročním působení v I. A třídě zpět do I. B třídy. Nutně bychom potřebovali vyhrát zbývající utkání, ale bude-li to stačit, záleží na dalších okolnostech – kolik celků sestoupí z vyšších tří, jak budou hrát naši soupeři bojující též o setrvání v soutěži. Velká škoda, že jsme nenavázali na podzimní výkony.

Fotbal (2) Fotbal (3)

Fotbal (4)

Radost můžeme mít z obou přípravek, vedou si v soutěži velice zdatně. Od 28. 7. je pro ně připraven letní kemp.

Do posledního kola bojuje o postup do okresního přeboru naše B mužstvo. Za předváděné výkony by jim postup slušel.

Horší je to s těmi, kteří by měli v budoucnu posílit celky dospělých. Ani starší žáci ani dorost nedosahují zatím takovou výkonnost, k čemuž přispívají i velice úzké kádry, takže hraje vše, co je momentálně k dispozici.

Na závěr jedna pozvánka na 29. 6., kdy se uskuteční na hřišti turnaj starých gard a také dvě blahopřání – v nedávné době oslavili kulaté jubileum Michal Vašák a Tomáš Kouřil, takže oběma přejeme všechno nejlepší, pevné zdraví a ještě hodně sportovních úspěchů!

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: