čtvrtek 26. září 2024

Kynologové sklízí úspěchy na závodech i výstavách

kynologové (1)

Členové ZKO Tlučná o sobě i tento rok dali vědět jak na poli závodním, tak na poli výstavním. První výběrový závod na Mistrovství republiky všech plemen IGP3 se konal již 5.–7. 4. 2024 v SK Předonín, kde se potkalo celkem 54 závodníků z celé ČR. Na startovní listině jsme měli dva závodníky, a to Petra Uhra se psem Fabian z Chotinského údolí a Jitku Davídkovou se psem Iru Zde-Sko. Pro oba závodníky bylo snad největší m nepřítelem počasí, které se o tomto víkendu opravdu zbláznilo. Pro Jitku a jejího psa bylo právě horko osudné a jejich naděje na umístění se rozplynula na stopě, kterou Iru nedokončil. Petr se svým psem to zvládli na výbornou, vybojovali 7. místo a tím se kvalifikovali na Mistrovství republiky všech plemen, které se konalo 10.–12. 5. 2024 v Trnové, kde byla konkurence opravdu veliká (56 závodníků). I tento závod se povedl a oni se umístili na 18. místě.

Další závod Mistrovství republiky německých ovčáků IGP3 se konal 27.–30. 6. 2024 tentokrát až v Ostravě, kam opět postoupili dva naši členové, a to Zdeněk Skokan se svojí fenou Larou Zde-Sko a Jitka Davídková se svým psem Irem. Opět, jak již naznačuje termín závodu, bylo úmorné horko, ale všichni to zvládli na jedničku, a i když, jak mi říkáme, rozhodčí měli ostrou tužku a bystré oko, vše dopadlo, jak mělo. Jitka s Irem měli opět problém na stopě, tak závod ukončili. Zdeněk se svojí fenou proměnili svoji celoroční práci, předvedli krásný výkon jak na place, tak na poli a v konkurenci 71 závodníků se umístili na 10. místě, což je velký úspěch.

kynologové (2)

Naši další členové Andrea a Miroslav Duchkovi se tentokrát utkali na poli výstavním, a to na Klubové výstavě německých ovčáků v Horkách nad Jizerou v termínu 10.–11. 8. 2024, kde předvedli svého psa Bär vom Eichenplatz ve třídě mladých krátkosrstých. V konkurenci 15 jedinců se umístil na 1. místě s krásným posudkem od rozhodčích a známkou Velmi nadějný 1 a stal se vítězem třídy. Je to vítězství, za kterým je opravdu spousty práce.

kynologové (3)

Členům ZKO Tlučná gratulujeme ke krásným výsledkům a budeme se těšit na další takové zprávy.

Jitka Davídková

Žádné komentáře: