středa 18. září 2024

Dvojí loučení v Tanečním kroužku TJ Tlučná

Spaní v tělocvičně

První loučení bylo na víkendovém spaní v tělocvičně. Tuto oblíbenou akci pro děti chystáme každý rok a letos tomu nebylo jinak. Na soustředění jsme se sešli až na výjimky v plném počtu. Víkend tancování, soutěží, her a letos i slíbeného maškarního reje jsme si všichni moc užili. Masky na téma pohádkové bytosti byly krásné a bylo těžké z nich vybrat vítěze. Na taneční ploše bylo k vidění na 33 masek – princezny, Shrek, Karkulka, Jeníček a Mařenka, Minnie, prasátka i úžasná Příšerka s.r.o. Porota měla těžké rozhodování, nakonec se ale shodla a vyhlásila medailová umístění. Nikdo nemusel být smutný, protože ceny za krásné masky obdrželi všichni.

Nejen sportem je člověk spokojen, ale i dobrým jídlem. Na dobrém obídku jsme si pochutnali v sobotu i neděli v restauraci Na Schůdkách. Ostatní pokrmy pro nás připravovaly úžasné kuchařky Míša s Lenkou – maminky, se kterými máme dlouholetou spolupráci. Tímto moc děkuji jak P. Síbalovi, tak servírkám, kuchaři na Schůdkách a svačinářkám Míše a Lence.

A tak jsme se na tomto krásně prožitém víkendu rozloučili s úspěšnou sezonou 2023–2024.

Za tuhle sezonu jsme přivezli s choreografiemi Welcome party a Kominické štěstí několik cenných medailí.

V neděli loučení pokračovalo ve velkém stylu. Byli pozváni rodiče, babičky, dědečkové, sourozenci, kamarádi, kteří na tomto velkém loučení nemohli chybět.

Taneční kroužek (aerobic) 2004–2024 se loučil se svým působením po krásných 20 letech.

Pro diváky jsme měli připravené překvapení v podobě všech kostýmů od roku 2007, které nám zapůjčily maminky našich tanečníků a tanečnic, které si je uschovaly na památku. A že jich nebylo málo. Děkuji za zapůjčení. Kostýmy byly rozvěšeny po celé délce tělocvičny, vedle kostýmů visely fotky dětí a daný rok, kdy se s touto choreografií soutěžilo.

Dále jsme s děvčaty pro své příbuzné připravily předtančení choreografií, které některá děvčata tancovala, když byla úplně malinkatá. Bylo to krásné ohlédnutí za minulostí. I když mi to připomnělo, jak stárnu. :)

Některé holčičky, tedy dnes už slečny, se na fotografiích nemohly poznat. No je to tak, z malých princezen tu před námi naživo stály rebelky, samozřejmě v dobrém smyslu slova. Po odtančení choreografií se promítaly na plátno choreografie v originálu. Za tuhle produkci děkuji Martině, která s tímto sestříháním měla obrovskou práci a hlavně mi poslední roky pomáhala.

Za krásných 20 let děkuji nespočtu holčiček a několika vzácným chlapcům (bylo jich celkem 12), kteří navštěvovali taneční kroužek.

Také musím poděkovat všem trenérkám, které se mnou prošly tak dlouhou etapu, i když každá jen nějakou část. Každá ke svému odchodu měla nějaký důvod a ten nějaký důvod mám teď i já.

Byli jsme vždy dobrá parta, nikdy jsme si na nic nehráli, byli jsme vždy dobrý tým kamarádek a kamarádů. Na tréninky jsme chodili s láskou, soutěžili jsme pro radost a ta nám přinášela medaile. Nejvíce si ceníme medailí, které jsme opravdu vybojovali z většího počtu přihlášených soupeřů v naší taneční a věkové kategorii. Menší hodnotu pro nás mají medaile, které, jak to teď na některých soutěžích bývá, přináší spousta žánrových soutěžních kategorií a tím méně soupeřů. Když není s kým soupeřit, co je to pak za soutěž? To nás nebaví, děvčata a kluci z tanečního kroužku byli vždy draví, potřebovali adrenalin a napětí při vyhlašování výsledků. A když někdy medaile necinkla, svět se nezbořil, vždyť přeci hlavní je dělat nějaký sport pro radost a proto, že se děti hýbou.

Poháry

Loučení se neobešlo bez slz. Byly to slzičky štěstí. Ještě děkuji za krásné dárky, které jsem od dětí obdržela, moc si jich vážím.

Dárky na rozloučenou

,,Mým dětem“ přeji hodně štěstí v jiných kroužcích, které si teď vybrali. A jak jsem některým děvčatům říkala, až pojedou na soutěž, protože vím, kam skoro všechna děvčata přešla, ať mi dají vědět, pojedu fandit. Také přeji plno úspěchů v novém školním roce. A hlavně se pořád budeme potkávat po Tlučné. :)

Děkuji vám všem, holčičkám a chlapcům, těm prvním je dnes 30 let, že jsem s vámi mohla prožít tolik krásného. Děkuji rodičům, bez kterých by to také nešlo. Děkuji tělovýchovné jednotě, hlavně Zdeňkovi.

Za TK TJ Tlučná přeji všem Tlučeňákům hodně krásných a pohodových dní, dny plné klidu a radostí i z maličkostí.

Mějte se všichni moc fajn, Miluš Petráková

Žádné komentáře: