úterý 17. září 2024

Fotbalové okénko

Letní kemp - fotbal

Rozběhla se nám fotbalová sezona 2024/2025, do které nastupujeme s několika změnami. „A“ mužstvo sestoupilo z 1. A třídy do 1. B třídy skupiny A, ve které naši hráči odehráli již dvě mistrovská utkání a vždy naplno bodovali. Áčko posílil tlučenský odchovanec s ligovými zkušenostmi Jan Mudra, který k nám přestoupil z SK Petřín Plzeň. Jsem rád, že se Honza rozhodl vrátit zpět do klubu, ve kterém začínal. Takovéto příběhy mám rád a fandím jim. Tým v létě opustil náš dlouholetý hráč (odehraných 20 sezon za A mužstvo), kapitán a jeden z tahounů mančaftu Ondřej Šafránek, který se rozhodl si od fotbalu dočasně odpočinout. Ondrovi patří velké díky za odvedenou práci a pevně věřím, že se mu po fotbale brzy začne stýskat a my ho opět budeme moci spatřit v tlučenském dresu.

Naše „rezerva“ postoupila z III. třídy do okresního přeboru, v němž sehrála dva zápasy, ve kterých se nám nepodařilo bodovat. Hráči poctivě trénují 2x týdně, tréninková morálka je dobrá, počet hráčů nadstandardní, tedy jsem si jist, že se prvních bodů brzy dočkáme.

Celek dorostu jsme oproti minulé sezoně nesložili. Hodně hráčů nám odešlo na „hostování“ do okolních klubů. Klukům přeji, ať se jim v nových klubech daří a následující sezonu se na ně opět těším. Trenérskou činnost se rozhodli ukončit Jaroslav Stauber a Milan Baum. Oba jmenovaní pro tlučenský fotbal odvedli pořádný kus práce, a to nejen té trenérské, ale i té méně oblíbené, a o to více ceněné, funkcionářské a řemeslnické. Díky moc.

Další příjemnou novinkou je, že se nám podařilo do této sezony složit jak mladší, tak starší žáky, kdy oba mančafty mají svou kvalitu. Čtyři hráči z ml. žáků byli nominováni do výběru okresu Plzeň-sever, což o něčem vypovídá… Trenérsky vedou žákovské kategorie mladí kluci z Áčka, z čehož mám obrovskou radost.

Hráči st. a ml. přípravky zahájili přípravu týdenním letním kempem v počtu 35 hráčů pod vedením trenérů Petra Němce, Martina Seidla, Petra Kunsta, Karla Krippnera a Míry Vašáka. Fotbalový týden byl velmi rozmanitý – od fotbalových tréninků, turnajů až po výlet na kole spojený s celodenní návštěvou Fotbalgolfu v Liticích, beachfotbálku a koupání na tlučenském koupališti, akcí v okolním lese – chůze po lanech, stopovačky. Zakončení proběhlo, jak už je místním zvykem, posezením s rodiči, kteří hráčům a trenérům připravili výborné pochutiny. Na konci kempu se s hráči, rodiči a trenéry rozloučili trenér Petr Němec a spoluhráč a kamarád kluků Maty Němec, kteří zde po 5 letech ukončili trenérskou a hráčskou „kariéru“. Bylo to neskutečných 5 let. Děkujeme. Mladší přípravka doznala změny na pozici trenéra, kdy do nové sezony budou kluci trénovat a hrát pod taktovkou Zdeňka Komorouse. Trenérské duo Martin Seidl a Karel Krippner se posunulo ke starší přípravce.

Fotbalová školička nezahálí a na konci srpna již proběhl fotbalový nábor. Nyní mají kluci a holky za sebou první fotbalový trénink, na který dorazilo celkem 20 ratolestí, a na kterém jim Tomáš Rada a Lukáš Homolka ukázali „krásy“ fotbalového a sportovního světa. Školička trénuje každé úterý od 16:00 hod. na našem hřišti a ještě letos někteří hráči/hráčky poprvé zažijí fotbalové plácky, kde si zahrají proti týmům z Plzně a jejího okolí.

Petr Němec

foto: Petr Němec

Žádné komentáře: