čtvrtek 4. ledna 2018

Vánoční jarmark 2017


V sobotu 16. prosince se na hřišti u bývalé malé budovy ZŠ konal vánoční jarmark. Už od 11 hodin na místě stály stánky se zabijačkovými pochoutkami, teplými nápoji a dalšími dobrotami. Nechyběly ani šperky, vánoční dekorace, kovář a skautský stánek.

Chvilku po 13. hodině se prostor hřiště začal pěkně zaplňovat a chvilku po 14. hodině pan místostarosta Opl přítomné přivítal, představil program a pozval na podium první účinkující – pěvecký sbor Andílci. Kdo koncert viděl, určitě potvrdí, že zpívali opravdu andělsky. Dál na přítomné čekalo představení šermířů z SHŠ Pantaleon, kteří předvedli něco ze svého umění. Mezitím se připravila skupina ABBA STARS REVIVAL, která určitě potěšila známými hity, k roztančení publika si na podium pozvala i několik dětí a také sklidila u diváků úspěch. Poté následovala první část ohnivé show, během které se ke svému vystoupení připravila Folklorní skupina Máj. Ta následně předvedla své pěvecké a také taneční umění. Pak už padla tma a přišel ten správný čas na velkou ohnivou show SHŠ Pantaleon, která přítomné zahřála alespoň pohledem (a přední řady možná i doopravdy) a také sklidila zasloužený potlesk.

Na závěr vystoupili žáci ZŠ s MŠ Tlučná, kteří zahráli na flétny a zazpí-vali několik vánočních písní. Těsně před ohňo-strojem si pak všichni přítomní ještě zazpívali 2 známé koledy, pan starosta všem popřál veselé Vánoce a vše nejlepší do nového roku a následovalo odpočítání ohňostroje, který byl nádhernou tečkou za letošním povedeným vánočním jarmarkem.

Mnohokrát děkujeme všem, kteří se jakkoliv zapojili do příprav i samotného průběhu události – ať už jako stánkaři či účinkující. Speciální poděkování potom patří paní Sporkové, ředitelce KD Peklo Plzeň, Skupině historického šermu Pantaleon - jmenovitě manželům Bastlovým, dále pracovníkům hospodářského dvora a v neposlední řadě hasičům za komplexní technické zabezpečení celé akce.

Poděkování samozřejmě patří i Vám všem, kteří jste přišli a letošní vánoční jarmark jste si užili.
Co říkáte, uvidíme se i příští rok?

Michala Mathauserová

foto: Tomáš Mathauser, Martin Steinhauser

autor: Martin Pospíšil

Žádné komentáře: