neděle 24. června 2018

Jak vypadal gymnastický rok 2017/2018



Jako každoročně zahájili naši gymnasté svůj trénink v září a po celý rok pilně nacvičovali na sérii závodů, o kterých se dozvíte v následujícím článku.

Prvním závodem této gymnastické sezony byl tradičně předvánoční Memoriál Marie Liškové a Vlastimila Bauera, který se konal v nýřanské Sokolovně. Už v premiérovém závodě sbíraly naše gymnastky medaile – konkrétně: Anna Koudelková (2. místo, kategorie předškolní děti), Markéta Špachmannová (3. místo kategorie I), Elena Ema Podhorcová (3. místo kategorie II), Nicol Baumrukrová (1. místo kategorie II), Nikola Svatošová (1. místo kategorie III) a Johana Karajošová (1. místo kategorie Dorostenky a ženy).

Následoval závod ve Zruči, na který se vypravilo 4členné družstvo žákyň prvních tříd. V závodě družstev naše děvčata zvítězila a Barbora Krátká v individuálním závodě skončila na druhém místě.

Po Zruči naše gymnastky zavítaly do Dobříše na 10. ročník Dobříšského poháru, který je pro naše gymnastky důležitým závodem. Zde mají možnost poměřit své síly s gymnastickými oddíly z Prahy a středních Čech. Ve velké konkurenci se tlučenské dívky neztratily, důkazem jsou následující výsledky: Nicol Baumrukrová (4. místo kategorie II), Elena Ema Podhorcová (6. místo kategorie II), Nikola Svatošová (2. místo kategorie III). A další děvčata taktéž vybojovala velmi pěkná umístění.

Dalším závodem v gymnastické sérii byl náš domácí závod, a to Memoriál Václava Kouřila a Karla Cepníka. Tento závod byl pro všechny závodníky a rozhodčí v jistém slova smyslu premiérou, závodili v něm totiž podle nových pravidel, která vešla v platnost na konci února letošního roku. Závodu se zúčastnilo celkem 120 závodníků. S novými pravidly se naši závodníci poprali a získali cenná umístění na medailových příčkách. V kategorii nejmladších žákyň obsadila 2. místo Barbora Krátká a za ní v závěsu na třetím místě skončila Barbora Čechová. V kategorii II, ve které soutěží děvčata ze 4. a 5. tříd, obsadila 1. místo Nicol Baumrukrová. V kategorii III zvítězila Nikola Svatošová a s ní se na stupně vítězů dostala Kateřina Lišková, která obsadila 3. místo. V kategorii dorostenek zvítězila Johana Karajošová.

Následoval Krajský přebor, ve kterém měly naše cvičenky možnost postoupit do republikového finále, které se každoročně koná v Doubí u Třeboně. Účast v republikovém finále si vybojovaly Nicol Baumrukrová, která obsadila 4. místo. Nikola Svatošová, která vybojovala 2. místo a Johana Karajošová, která taktéž skončila na druhém místě. Ani v celorepublikovém finále se naše gymnastky neztratily a podařilo se jim vybojovat krásná umístění. Nicol Baumrukrová skončila na 25. místě a Nikola Svatošová společně s Johanou Karajošovou si na své konto mohou připsat další shodu v umístění, a to 12. místo.

Po těchto závodech nenastává v gymnastice doba odpočinku, ale opět se vracíme k pilnému tréninku. Učíme se novým gymnastickým tvarům, posilujeme a v neposlední řadě pro Vás připravujeme vystoupení, na která se můžete těšit na oslavách 30. června. A pokud byste si rádi vyzkoušeli, co na našich trénincích děláme, můžete na hřišti navštívit náš workshop. Budeme se na Vás těšit.

Petra Lišková

Žádné komentáře: