pátek 31. července 2020

Fotbalová zima


Zima byla poměrně teplá, ale to není nic proti tomu, jaké horko bylo na tlučenské fotbalové scéně.

Začátkem roku rezignoval na pozici trenéra „A“ mužstva Luděk Rais, a aby toho nebylo málo, následoval jej i předseda oddílu Pavel Hajšman. Uzavřela se tak jedna kapitola tlučenské kopané.

Je třeba oběma poděkovat za dlouholetou, obětavou práci, kterou pro klub vykonali, a popřát jim mnoho úspěchů do další činnosti.

Rozhodnutí to bylo nepříjemné, sežeňte dnes někoho do práce dobrovolné, ale museli jsme si poradit.

S trenérem pro dospělé to nebylo tak složité, protože funkci hlavního trenéra převzal Michal Vašák. Horší bylo sehnat náhradu za P. Hajšmana. Ale i zde jsme byli úspěšní. Trn z paty nám vytrhl bývalý hráč Petr Němec, který se rozhodl od 1. 2. 2020 funkci předsedy vykonávat.

Popřejme jim do nastávající těžké roboty to známé: „Zlomte vaz! Ať se vám daří.“

14. února proběhlo v Nýřanech vyhlášení ankety „Nejlepší sportovec okresu Plzeň-sever za rok 2019“, kde jsme měli jedno želízko v ohni. A podařilo se ­– v kategorii kolektiv mládeže byl vyhodnocen celek starších žáků našeho oddílu, který několikrát po sobě získal titul okresního přeborníka.

Jinak probíhala zimní příprava všech mužstev, mírná zima nám přála, takže mimo těch nejmenších, kteří chodili do tělocvičny, jsme trénovali venku na škvárovém hřišti či na umělce ve Vejprnicích. „A“ celek absolvoval soustředění ve Skelné Huti u Nýrska v počtu 16 hráčů. 13 dorostenců pak bylo na soustředění v Sušici.

Koncem března začala jarní část soutěžního ročníku 2019/2020, a tak přišly na řadu přátelské zápasy. Dospělí mají za sebou tři s těmito soupeři a výsledky: Tlučná – Blatnice 5:1, Tlučná – Kamenný Újezd 10:0, Vejprnice „B“ – Tlučná 4:1. Utkání byla sehrána na ÚMT ve Vejprnicích.

V kádru „A“ celku k žádným změnám nedošlo, nikdo neodešel, nikdo nepřišel.

Jarní část mistrovských soutěží měla začít 21. 3. 2020, ovšem vyhlášením nouzového stavu vlivem COVID-19 byly všechny soutěže řízené PKFS i OFS Plzeň-sever nejdříve přerušeny, posléze zrušeny s tím, že zůstaly výsledky po podzimní části ročníku, nikdo nepostupuje ani nesestupuje.

Nový soutěžní ročník 2020/21 by měl začít koncem srpna 21.–22. 8. 2020.

Oddíl kopané by na závěr ještě rád poděkoval místním hasičům za vyčištění nádrže na vodu na fotbalovém stadionu.

Jaroslav Netrval
foto: zimní soustředění A mužstva ve Skelné Huti u Nýrska – Michal Vašák

Žádné komentáře: