pátek 31. července 2020

Zimní příprava u fotbalového týmu dorostu

Náš oddíl dorostu TJ Tlučná se ještě v polovině prosince roku 2019 ve spolupráci s obecním úřadem postaral o úpravu škvárového hřiště, aby bylo přes zimu kde trénovat. Obecní úřad nechal toto hřiště sesmykovat, bylo však ještě nutné před nástupem zimy takto upravenou plochu zbavit všech vyoraných drnů. Proto jsme zorganizovali několik brigád a společně s hráči A týmu jsme vše zvládli. Velké poděkování patří všem zúčastněným hráčům, samozřejmě dobrovolníkům-rodičům a zejména M. Houdkovi, bez jehož mechanizace bychom se neobešli. Na nadcházející lednové tréninky již plochu perfektně připravoval správce objektu p. Psutka. 

Na pravidelné tréninky jsme se začali scházet ve 2. lednovém týdnu, vždy každé úterý, čtvrtek a také v neděli. Pokud počasí nepřálo trénování na hřišti, vyběhli jsme do lesa. V termínu 12.–16. 2. 2020 dorostenci v hojném počtu absolvovali zimní soustředění. To se již tradičně konalo ve sportovním areálu v Sušici pod vedením trenérů Pavla Kouřila a Michala Hiťhy. Tento areál je ideálním prostředím pro zimní přípravu – nachází se v těsné blízkosti ubytování a je zde k dispozici hřiště s umělou trávou. Jako bonus jsme mohli navštěvovat místní bazén včetně využívání vířivek a sauny. Soustředění se jako vždy povedlo. Nutno dodat, že trenéři potřebovali další týden na „zotavenou“. 

Bohužel, k 12. 3. se vzhledem k aktuální epidemiologické situaci přerušily veškeré tréninky a také mistrovské zápasy. Před přerušením přípravy a soutěže se nám podařilo odehrát 3 přátelské zápasy, plánovaný čtvrtý se již bohužel neuskutečnil. Budeme si tedy všichni přát, aby se aktuální přerušení všech sportovních aktivit co možná nejdříve zase vrátilo do „starých kolejí“.

Vladimíra Saitzová

foto: Pavel Kouřil

Žádné komentáře: