pátek 31. července 2020

Jak pokračuje spolupráce se školou ve Floβu?

Ve čtvrtek 13. února k nám opět zavítali naši „kolegové“ ze Základní školy Floβ. Program byl následovný – prohlídka plzeňského pivovaru a poté souboj ve vybíjené.

V 10:00 jsme vyrazili společně do Plzně, kde jsme navštívili plzeňský pivovar Prazdroj. Prohlídka trvala cca 60 minut. V závěru jsme se ještě porozhlédli v obchůdku se suvenýry. Poté nás čekal oběd v restauraci Na Spilce, kde jsme si opravdu pochutnali. Po návratu do Tlučné se žáci převlékli do sportovního. Nejdříve jsme vysvětlili základní pravidla hry a následně začal souboj ve vybíjené, který si užili jak naši žáci, tak i ti němečtí.

Žáci šestých tříd zůstávali v Tlučné a byl pro ně připraven program, který zajišťoval plzeňský Tandem v rámci projektu Na jedné lodi. Slečna Veronika si pro žáky připravila mnoho aktivit, které sloužily k vzájemnému poznávání se. Žáci pracovali ve smíšených česko-německých skupinkách a plnili rozmanité úkoly. Nejvíce je asi bavilo poznávání školy, při kterém měli zjistit co nejvíce informací o škole, pedagozích, vybavení a celkovém chodu školy. Oběd jsme si dali v restauraci Na Schůdkách a všichni si ho chválili. Celý den proběhl v pohodové a přátelské atmosféře, až se mnohým německým žákům ani nechtělo domů.

Vzhledem k aktuální situaci byl projekt prodloužen o dva roky, takže ve spolupráci s Floβem budeme pokračovat, jakmile to bude opět možné.

Všichni se již těšíme na další setkání!

Kateřina Jandová, Zuzana Šamánková

Žádné komentáře: