středa 23. prosince 2020

Fotbal v době COVID-19


Podzimní část soutěžního ročníku 2020/21 byla zahájena podle daného scénáře, ale postupně s nárůstem pozitivních na COVID-19 se zpřísňovaly podmínky na utkání, vyhlášením nouzového stavu pak došlo k přerušení všech soutěží na začátku října.

Po odehrání cca 2/3 zápasů vypadá situace našich celků v soutěžích následovně:

„A“ mužstvo mělo pomalejší rozjezd. V prvních pěti kolech ztratilo 9 bodů. Postupně se herní projev mužstva zlepšoval a poslední tři odehraná kola byla zcela v režii našeho celku. Cenná byla výhra v derby zápase na hřišti Nýřan. Z tohoto pohledu je přerušení soutěže pro nás dost nepříjemné. Takže po odehrání osmi zápasů máme v tabulce 15 bodů a na vedoucí tým soutěže ztrácíme z 5. místa 4 body. 

„B“ mužstvo až na malé zaváhání prochází soutěží suverénně, ztratilo jeden bod a ve své skupině IV. třídy je první. Kuriozitou je vítězství nad celkem rezervy B Líně v poměru 19:1. 

Mládežnické celky hrají se střídavými výsledky, není to nejhorší, tomu zatím odpovídají umístění ve středu tabulky. 

Nepřijde-li další vlna COVID-19, což nikdo dneska nedokáže říci, počítá PKFS s tím, že soutěže řízené tímto orgánem zahájí jarní část soutěží dohráním nejdříve zbývajících zápasů podzimu, a to již od 30.–31. 1. 2021. To by se týkalo našeho dorostu a starších žáků. 

Okres Plzeň-sever by soutěže dospělých zahájil 6. 3. 2021 také dohráním podzimní části. Pro vyhlášení postupujících nebo sestupujících je nutné odehrát polovinu soutěžního ročníku. 

Protože sportovní činnost byla utlumena, využili jsme tuto přestávku k různým úpravám a modernizaci. Všechny práce by měly být hotové do konce roku 2020. 

Pozitivem přerušení soutěže v důsledku COVID-19 je odpočinek travnaté plochy od velkého zatížení a její regenerace. 

Všichni jsou již natěšeni, aby mohli vyběhnout na hřiště, fotbal nám všem moc chybí. 

Výbor oddílu přeje všem čtenářům zpravodaje hezké svátky vánoční a do nového roku 2021 pevné zdraví, hodně štěstí a abychom tuto nelehkou dobu přežili v pohodě a s nadějí, že se nám nynější pandemie a omezení vyhnou velkým obloukem. 

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: