čtvrtek 24. prosince 2020

Ohlédnutí členů ZKO Tlučná za ,,rokem covidu" 2020

Letošní rok byl pro členy Základní kynologické organizace Tlučná, stejně tak jako pro všechny sportovce i nesportovce, plný zvratů, změn a bohužel i omezení, která ovlivnila i naše plány, které jsme na rok 2020 měli připravené a hlavně perfektně zorganizované. Byli jsme nuceni zrušit pořádání speciální výstavy ve spolupráci s Rottweiler klubem ČR a bohužel to nebyla jediná akce, která se nemohla uskutečnit.

Stejně tak bylo zrušeno Mistrovství světa Malinois ovčáků ve Francii, kam byl nominován náš úspěšný člen p. Jaroslav Kučera se svým parťákem Maikem Mi-Ji. 

Přesto jsme ve výcviku a přípravě na další vrcholové akce nerezignovali a trénovali dle možností a pevně doufali, že se další plánované akce uskuteční dle plánu. Zorganizovali jsme několik zkoušek z výkonu, které úspěšně složili nejen naši členové, ale i kynologové z okolí, kteří se zkoušek u nás zúčastnili. 

V září se náš člen p. Zdeněk Skokan se svojí Hessi Zde-Sko zúčastnil Mistrovství republiky německých ovčáků s mezinárodní účastí v Trnové, kde se sešlo úctyhodných 98 závodníků. Zdeněk s Hessi předvedli skvělý výkon a vybojovali si v tak vysoké konkurenci krásné 15. místo. 

První víkend v říjnu patřil dalším našim členům – p. Jaroslav Kučera s Maikem Mi-Ji vyrazili na stadion v Třebové, kde probíhalo Mistrovství ČR Malinois ovčáků. Na tomto závodě Jára s Maikem opětovně potvrdili svoji skvělou souhru a vybojovali si krásné 2. místo, titul vicemistrů a vyhlášení nejlepší poslušnosti celého závodu – tato dvojice opravdu umí J. 

Další velmi úspěšná dvojice p. Hynek Procházka a Say Holubí reprezentovali naši ZKO na Mistrovství ČR plemene rotvajler ve Všestarech u Prahy. Hynek se Sayem jsou dvojice, která patří právoplatně mezi respektované závodníky, kteří vždy mají co ukázat a na place jim to spolu velmi „ladí“. Tentokrát si spolu vybojovali 2. místo – titul vicemistrů, nejlepší poslušnost závodu a hlavně účast na mistrovství světa v r. 2021, tentokrát v Maďarsku. 

Nezbývá než všem ještě jednou pogratulovat a popřát do dalších závodních sezon hodně závodního štěstí a hlavně zdraví – to je to nejdůležitější. 

Krásné svátky vánoční, pohodový závěr letošního roku a do toho nového r. 2021 především zdraví, pochopení a toleranci k sobě navzájem Vám přejí členové ZKO Tlučná. 

Pavla Sovková

Žádné komentáře: