středa 15. prosince 2021

Co se děje ve Sluníčku před Vánoci

Zdravím Vás do adventního času za celou YMCA v Tlučné,

jsme moc rádi, že navzdory okolnostem, které jsou kolem nás, stále můžeme částečně tvořit kulturní dění v obci. Chtěli bychom Vás ze srdce pozvat k procházce parkem u kapličky, kde je po celý adventní čas a během vánočních svátků vyvěšená Vánoční cesta. Abyste si ji mohli projít a zhlédnout videa, budete potřebovat mobilní aplikaci – QR čtečku kódů. Ve Sluníčku pak máme pro každého malého i většího účastníka připravený vánoční balíček. Stezku si samozřejmě můžete projít i bez aplikace a prohlédnout si jen obrázky a přečíst si krátká zamyšlení. Není to však ono.

Ještě než začnou vánoční svátky, máme ve Sluníčku pro děti připravené dva kreativní Vánoční sobotní kempy, další sobotní kempy budou i nadále v příštím roce, který je před námi. Stejně tak na následující pololetí připravujeme dva nové kroužky pro děti: keramiku a chemickou laboratoř.

Pravidelně organizujeme také dopoledne pro maminky a děti, obvykle pátky dvakrát do měsíce, program je vhodný pro jakkoliv staré děti. Tvoříme, povídáme si a trávíme společně čas.

Poslední dva roky se snažíme pomáhat i tam, kde běh života nebyl tak přívětivý, pracujeme s rodinami v Tlučné a okolí a kromě jiného distribuujeme potravinovou a materiální pomoc z potravinové banky. Tímto moc děkujeme i všem maminkám, které nám čas od času přinesou oblečení po dětech nebo z rodiny a my ho můžeme roztřídit a rozvézt tam, kde je potřeba. Děkujeme Vám všem. Stejně jako loni, i letos se zapojujeme do projektu krabice od bot.

Pokud byste se k nám chtěli přidat na jakoukoliv akci, sledujte náš web nebo facebookové stránky, kde všechny termíny a akce aktualizujeme.

V neposlední řadě Vám všem a nám všem, kteří tu společně žijeme, přeji mnoho vzájemného pochopení, lásky, která spojuje a nerozděluje. Moc bych si pro nás všechny přála příjemné, milé, plné a obohacující prožití vánočních svátků a nejen to, přála bych si pro nás všechny, abychom si tuto sváteční atmosféru mohli v sobě udržet i do dalšího roku, aby nám všem bylo společně hezky.

Pokoj s Vámi.

Za YMCA v Tlučné Věra Burianová

Žádné komentáře: