středa 15. prosince 2021

Mladí hasiči fungují opět naplno

Od září kolektiv mladých hasičů naplno obnovil svoji činnost a opět se schází v plném složení čtyřikrát týdně. Za uplynulé tři měsíce se jeho členové zúčastnili hned několika akcí.

První zářijový víkend se nesl v duchu získávání nových znalostí a dovedností. Zástupci nejstarší kategorie – dorostu – absolvovali školení vedoucích mládeže konané 3.–5. září ve Všerubech a získali kvalifikaci III. stupně určenou pro instruktory. Tato kvalifikace z nich učinila právoplatné členy kolektivu vedoucích MH v SDH Tlučná.

První schůzky dětí proběhly 6. září pro starší družstva, 7. září pro mladší družstva a 10. září pro přípravku. Dále se starší pravidelně schází v pondělí a v pátek od 17 do 19 hodin, mladší v úterý a ve čtvrtek od 17 do 19 hodin a přípravka v pátek od 17 do 18 hodin.

V nové sezoně se kolektiv zúčastnil již dvou soutěží. Nejprve se soutěžilo 10. října v Kožlanech. Na 3 km dlouhé trase závodu požárnické všestrannosti pětičlenné hlídky prošly celkem 6 kontrolami. Starší družstvo si na podzimním kole hry Plamen zajistilo 9. místo, se kterým bude bojovat o konečné umístění v květnu, mladší družstvo se umístilo na 14. pozici.

6. listopadu kolektiv soutěžil dokonce ve dvou závodech v jeden den. Během dopoledne se vybraní mladí hasiči zapojili do branného závodu jednotlivců v Druztové. Zde Erika Příplatová vybojovala ve své kategorii 6. místo, Jiří Nový a Nelly Benešová 5. místa a Markéta Špachmannová a Filip Schmid 4. místa. Ve večerních hodinách se mladí hasiči, tentokrát již jako celá družstva, zapojili také do nočního závodu v Nevřeni. V závodě bylo vybojováno jen 16. místo, druhé družstvo bylo bohužel postaveno mimo soutěž kvůli onemocnění některých jeho členů.

Za SDH Tlučná bychom Vám chtěli popřát klidné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí a hlavně zdraví v roce 2022.

Jitka Holá

foto jednotlivci Druztová – Jitka Holá

foto dvou družstev Kožlany – Tomáš Loužek

Žádné komentáře: