úterý 13. září 2022

TJ Tlučná – fotbalová sezona 2021/2022

Tlučenský double

Letošní fotbalová sezona byla velice náročná, ale o to radostnější. Pokud bych ji měl zhodnotit, nemohu jinak, než kladně. Povedl se postup dvou našich celků do vyšších soutěží. Náš A tým se dostal z okresního přeboru do krajské soutěže 1. B třídy. Podrobný článek nazvaný Postupová sezona očima kabiny, který sepsal jeden z hráčů A týmu – Martin Seidl, najdete zde. Naše rezerva pak postoupila ze IV. třídy do třídy III. Oběma celkům včetně trenérů a realizačních týmů patří velké poděkování za dosažení „tlučenského double“, neboť cesta k němu nebyla jednoduchá. Celek dorostu a všechny ostatní mládežnické kategorie se umístily v předních příčkách tabulek ve svých soutěžích, kde sváděly nelehká klání s ostatními mančafty ve svých skupinách. Neskromně si troufám tvrdit, že dobré výsledky jsou odrazem přístupu, poctivosti, přípravy a celkovou dobrou náladou kolem tlučenského fotbalu.

A tým a jeho radost z postupu do 1. B třídy

100 let tlučenského fotbalu

V průběhu celé fotbalové sezony jsme se připravovali na jednu z největších fotbalových událostí, a to byla oslava 100 let od založení fotbalového oddílu v Tlučné. Oslavy s ohledem na jejich jubilejní výročí byly rozděleny do tří etap. Zahájení proběhlo sehráním přátelského mezinárodního utkání našeho A týmu proti A týmu SV Floβ, a to v rámci oslav 907 let obce Tlučná. Další částí bylo uspořádání výroční schůze, na které se sešlo více než 60 hostů, kteří mají anebo měli vazbu na tlučenský fotbal a zasloužili se o jeho dobré jméno. Nechybělo vyznamenání, předávání ocenění, zavzpomínání na kamarády, co již mezi námi nejsou a zhodnocení fungování fotbalového oddílu. Největším potěšením z této akce pro mě bylo to, že jsem viděl úsměvy na tvářích bývalých hráčů a všech zúčastněných, když společně vzpomínali na fotbalová léta, jež spolu v Tlučné zažili. Vyvrcholení oslav bylo naplánováno o tři dny déle, tedy na 23. 7. 2022. V tento den bylo v tlučenské aréně k vidění několik fotbalových klání a dalších soutěží s fotbalovou tematikou. Tlučenské celky ml. a st. přípravky odstartovaly oslavy sehráním zápasů proti týmům přípravek z Holýšova, následovalo utkání místního dorostu proti A týmu žen FCVP. Náš A tým svedl souboj, tak jak tomu bylo právě před 100 lety, s celkem holýšovského áčka. Fotbalový program završil turnaj celků FCVP stará garda, sportovních osobností (současní a bývalí fotbaloví a hokejoví hráči) a Legendy TJ Tlučná. Tento „miniturnaj“ nejlépe zvládl tým sportovních osobností, který se díky lepšímu skóre umístil na první příčce před celkem FCVP staré gardy. Bronzovou medaili získali hráči Legend Tlučná. Zajisté při této příležitosti nešlo o to, kdo se jak umístí, kdo vyhraje či prohraje, ale o vytvoření dobré, pohodové a přátelské atmosféry, která k takové události bezesporu patří. V průběhu celého dne si mohli účastníci akce vyzkoušet své dovednosti ve fotbalových disciplínách, zakoupit propagační předměty TJ Tlučná (šály, hrnečky, vlaječky, dresíky, kroniku), získat autogram od sportovních osobností, zažít zkušební jízdu v elektromobilu Škoda nebo si jen prohlédnout další vozy této značky, zkusit štěstí v tombole, či si zakoupit něco dobrého k jídlu a pití v cateringových stanech. Na závěr celé akce zahrála až do pozdních večerních hodin skupina ELECTRIC THERAPY, která nechala málokoho sedět.



Výroční schůze

100 let fotbalu - Sportovní osobnosti

100 let fotbalu - FCVP Stará garda

100 let fotbalu - Legendy TJ Tlučná

100 let fotbalu - ml. přípravka

100 let fotbalu - st. přípravka

100 let fotbalu - Ženy FCVP a dorost za účasti ml. a starších přípravek

100 let fotbalu dodatečné ocenění - Jaroslav Netrval

Fotbalový kemp

Fotbalovými oslavami práce ještě nekončila, neboť byl naplánován fotbalový kemp pro naše mládežnické celky v období od 8. do 12. 8. 2022. Kempu se zúčastnilo celkem 26 dětí, které vedli čtyři trenéři. Hráči si v průběhu kempu osvojili nejen fotbalové dovednosti, vyzkoušeli si také pohyb a balanc na nízkých lanech, absolvovali cyklovýlet do ŠKODALANDU, beachfotbal a sportovní aktivity v brouzdališti. Z ohlasů kluků, ale také jejich rodičů nám byl dán jasný signál – příští léto se zase těšíme :-). Na tomto místě bych rád poděkoval Jiřímu Knopfovi a Jaroslavu Machovi za přípravu dopoledních a odpoledních svačin, restauraci Na Schůdkách, kam jsme docházeli na obědy a dále panu Jaroslavu Hynešovi, který nám umožnil bezplatný vstup na místní koupaliště.




Kemp - Návštěva z FCVP - Simona Pacandová

Přijďte nás podpořit

Jak jsem uvedl na začátku, sezona 21/22 byla velice náročná, stála nás spoustu sil, nespočet hodin práce, někdy i nervů, ale to vše myslím stálo za to. Děkujeme obci Tlučná, místním hasičům, dobrovolníkům, sponzorům a všem, kteří nám v této sezoně pomáhali vypořádat se s tak nelehkou úlohou. Myslím, resp. jsem o tom přesvědčen, že ostudu jsme si neudělali, ba naopak.

Tlučenský fotbal můžete sledovat na webových stránkách tjtlucna.wz.cz, kde naleznete výsledky zápasů, tabulky, rozpisy utkání a další potřebné informace. Propagační předměty (šály, hrnečky, vlaječky, dresíky, kroniku) si můžete zakoupit při domácích utkáních našeho A týmu, který hraje zápasy vždy v sobotu od 10:15 hod. a navazuje na něj B tým vždy od 14:00 hod. V současné době odehráli muži (A i B) dva zápasy a vždy naplno bodovali. Držte nám palce a přijďte nás podpořit v nové sezoně.

Petr Němec

Žádné komentáře: