sobota 17. prosince 2022

Florbalová sezona 2022/23 je v plném proudu

S poprázdninovým nástupem do školních lavic se naši malí i velcí florbalisté s chutí pustili také do plného tréninkového tempa v podobě intenzivních tréninků. Plynule tak navázali na „zahřívací kolo“, které se odehrálo v rámci několikadenního florbalového soustředění na konci srpna.

Počátkem září do řad florbalových hráčů s radostí přivítali hojný počet malých začínajících sportovců, jejichž novým přítelem se takřka ze dne na den stala hůl se zahnutou čepelí v kombinaci s dutým plastovým míčkem. Věřme, že je jejich počáteční nadšení a radost ze hry brzy neopustí a stanou se tak stabilním článkem tohoto sportovního klubu.

Tito noví malí hráči měli možnost okusit atmosféru velkého turnaje v listopadu, kdy s nimi trenéři vyrazili do Plzně odehrát jejich první zápasy proti „skutečným“ soupeřům. A vedli si velmi dobře.

Během podzimu pořádalo vedení klubu na domácí půdě několik turnajů v kategorii elévové a mladší žáci. Turnajové dny jsou součástí programu regionálních soutěží Plzeňského kraje. O bezproblémový průběh turnajů se jako vždy postaral trenérský tým za asistence z řad hráčů z vyšších kategorií. K vytvoření příjemné atmosféry přispěla tradiční divácká kulisa tvořená zejména rodinnými příslušníky účinkujících sportovců. K vidění byly kvalitní výkony, hra podle striktních pravidel, avšak v radostném duchu fair play. Vítězem se tak stali v podstatě všichni zúčastnění.

Tyto kategorie však nebyly jediné, které v podzimním čase okusily ostré zápasové zápolení. Také mužská kategorie odehrála několik turnajových dnů, které jsou součástí Regionální ligy mužů, namátkou například v Klatovech nebo v plzeňské hale Area D.

Do konce letošního roku odehrají všechny kategorie ještě spoustu zápasů a budou tak moci plně využít natrénované dovednosti.

Všichni kluboví příslušníci – hráči i trenéři – přejí všem tlučenským občanům klidné prožití vánočních svátků, v novém roce 2023 pak pevné zdraví a ostatním klubům i sami sobě hodně sportovních úspěchů.

Lada Stachová, Vlasta Růžičková

foto: Miroslav Urban

Žádné komentáře: