sobota 17. prosince 2022

Jak se nám daří ve školce

Po letních prázdninách jsme v naší školce opět přivítali nově příchozí děti. Vstup do mateřské školy je pro dítě velkou změnou. Musí si zvyknout jak na nové prostředí, tak i na nové paní učitelky, kamarády a ostatní personál mateřské školy. Některé děti se adaptovaly bez obtíží, jiné potřebovaly více času a prostoru k tomu, aby si na nový režim zvykly.

Za uplynulé tři měsíce jsme se zúčastnili mnoha akcí, které děti velmi zaujaly a my si je s nimi maximálně užili.

Začátkem školního roku školku navštívilo divadlo Letadlo s podzimní pohádkou V korunách stromů.

Taktéž v říjnu nás čekalo spoustu zajímavých akcí, na které se děti mohly těšit. Se svým vystoupením přijelo divadlo Múza s pohádkou Nezbedná víla, Culinka, která roztancovala a rozezpívala jak velké, tak i ty nejmenší, a nově si starší děti protáhly svá tělíčka jógou pod dohledem kvalifikované lektorky.

V listopadu jsme vyjeli na tradiční tematický výlet do Újezdu nade Mží, kde byl pro děti připravený program s názvem Barevný podzim. Děti tak měly možnost si vyzkoušet roli farmáře, zvířátka pochovat, nakrmit a pomazlit. Újezd nade Mží nás ani pro tentokrát nezklamal. Děti odjížděly domů plné dojmů a zážitků.


Rovněž v tomto období začal předškolákům plavecký výcvik v Plzni na Lochotíně, kde absolvují 10 plaveckých lekcí.

V mateřské škole se děti zúčastnily a zúčastní též třídních akcí, mezi které patří Halloween, Mikulášská nadílka, vánoční tvoření s rodiči a další. Ale o tom zase někdy příště.

Kolektiv MŠ Tlučná Vám přeje příjemné prožití vánočních svátků a v novém roce pevné zdraví, mnoho štěstí a spokojenosti.

Za MŠ Tlučná Lucie Halamová a Pavla Záleská

Žádné komentáře: