pondělí 19. prosince 2022

Taneční klub Tlučná na Mistrovství světa WADF

Na podzim se v Tanečním klubu Tlučná událo hned několik akcí. Na konci října jsme se s dětmi zúčastnili soutěže Dance Cup Klatovy 2022. Potom nás čekala tradiční Halloweenská párty a dále jsme přijali nominaci na Mistrovství světa WADF, kam jsme se koncem listopadu s nadšením vydali.

Dance Cup Klatovy 2022

V letošním roce byla obnovena staronová pohárová soutěž v Klatovech, kterou jsme absolvovali naposledy v roce 2019. Byla na nějakou dobu přerušena kvůli covidu a letos se konala v novém kabátě. 1. ročník Dance Cup Klatovy navázal na původní soutěž Poslední tanec sezony. Jako obvykle ji hostil klatovský kulturní dům, kde bývá velmi přátelské prostředí a o to lépe a radostněji se nám tam vystupuje. Děti se pro změnu utkaly s jinými soupeři, než na jaké byly zvyklé z jarních soutěží. Odměnou jim byly bronzové medaile.

Halloweenská párty

Další akcí, kterou jsme pro děti připravili, byla tradiční Halloweenská párty, která připadla tentokrát na 1. listopad. Sešly se na všechny naše týmy v nápaditých kostýmech strašidel, zombie a nadpřirozených bytostí. Tančili jsme nejen na melodie o strašidlech, ale i na naše staré i nové skladby. Na závěr jsme rozdali všem našim tanečníkům sladkou odměnu uschovanou v kalíšku s duchem.


Vicemistři světa WADF 2022

Na sklonku listopadu se konalo čtyřdenní setkání nejlepších tanečních souborů Mistrovství světa WADF 2022. Mistrovství se zúčastnilo na 100 tanečních škol, z toho 37 českých. Přijeli zástupci skoro všech států Evropy a několik týmů z Asie a Afriky. Heslem letošního ročníku bylo: Všichni fandí všem“.

My jsme získali nominaci za úspěchy na Mistrovství Moravy a posléze na Mistrovství ČR. Spolu s dalšími jsme reprezentovali Českou republiku. Náš juniorský tým byl jediným zástupcem ze západních Čech. Organizace účasti byla velmi komplikovaná, do poslední chvíle jsme nevěděli, ve který den a čas přijde na řadu naše soutěžní vystoupení. A i tréninková příprava byla velmi ztížena. Vzhledem k tomu lze výkon dětí označit za excelentní.

Bylo to náročné, ale stálo to za to. Mistrovství jsme si užili. Panovala tam skvělá atmosféra, všichni sledovali úžasná vystoupení a povzbuzovali se navzájem. Děti si ze soutěže odvezly stříbrné medaile a určitě mnoho zážitků. Už jen se dostat na mistrovství světa je ohromný úspěch a je to i motivace pro příští taneční sezonu.

Na začátku sezony se nám ani v těch nejlepších snech nezdálo, že děti budou tak úspěšné a že pojedou na tu nejvyšší soutěž. Děkujeme dětem za vzornou reprezentaci a dík patří i všem, kdo se na přípravě podíleli, především našemu realizačnímu týmu, rodičům, fandícím a dopravci.

Teď je před námi příprava na novu taneční sezonu 2023. Pro váhavé nabízíme: máte poslední možnost rozšířit naše řady a aktivně se zapojit do nových choreografií.

Rádi uvítáme nové tanečnice a tanečníky děti od 3 let až po dospěláky nebo se můžete stát našimi podporovateli, kterým bude odměnou radost a úsměv na tvářích našich dětí.

Pište na info@tktlucna.cz nebo volejte na 732 833 303.

Rozpis tréninků a bohatou fotogalerii naleznete na: www.tktlucna.cz

Těší se na Vás náš tým tanečních trenérů Jana, Maruš, Míša a Radek.

Na závěr bychom chtěli za Taneční klub Tlučná popřát všem tanečnicím a tanečníkům a samozřejmě i všem ostatním lidem šťastné a veselé Vánoce, hodně štěstí a hlavně zdraví. A to samé i po celý rok 2023.

Brzy na stančenou

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: