pondělí 19. prosince 2022

Fotbalový podzim

Skončila podzimní část fotbalového ročníku 2022/23 a tak se můžeme poohlédnout, jak si vedlo osm tlučenských mužstev po odehrání poloviny zápasů. Čísla hovoří jasně. Není to vůbec špatné, všechna družstva jsou v horních patrech tabulek.

Tady jsou pohledy trenérů na účinkování jednotlivých celků v soutěžích krajských („A“ mužstvo a dorost) a okresních (všechny ostatní mimo minipřípravky).

Minipřípravka – Tomáš Rada: V podzimní části jsme v předpřípravce pokračovali ve snaze rozvíjet u dětí hravou formou základní fotbalové dovednosti, a co je ještě důležitější, učit je lásce ke sportu obecně. Během tréninků jsme se snažili o to, aby děti co nejvíce pracovaly s míčem, byly neustále zapojené do akce a měly radost z pohybu. Vrcholem podzimu byla utkání proti Nýřanům a Košutce, která hodnotím jako velký úspěch, protože děti byly po celou dobu do hry zapálené, bylo vidět, jak je hra baví a snaží se už také používat dovednosti, které si osvojují při trénincích. Závěrem chci všechny děti (a rovněž jejich rodiče) za jejich přístup k tréninkům velmi pochválit.

Mladší přípravka – Petr Němec: Do nové sezony, tedy její podzimní části, jsme vstoupili s nově příchozími hráči z naší fotbalové školičky. Někteří kluci tak sváděli svá první fotbalová utkání, radovali se ze svých prvně vstřelených branek, vydařených kliček, akcí a fotbal se pro ně stal něčím více, než jen pouhým koníčkem. To samé platí i o starších hráčích naší přípravky, jejich přístup a to, jak fotbal vnímají, je neskutečné a nám trenérům to dělá obrovskou radost. Musíme kluky pochválit za hojnou účast na trénincích a za celou „fotbalovou práci“, kterou vykonávali po celou tuto půlsezonu. Vždyť se 138krát radovali ze vstřelení gólu a jsou na pomyslné první příčce v tabulce, neboť žádný ze soupeřů nám nedal více/stejně branek než my jemu. Děkujeme také rodičům za to, že kluky vedou ke sportu a též za jejich přístup a pomoc. Jsme prostě jeden tým a takhle nás to baví a dává energii do další práce.

Starší přípravka – Petr Kunst: Starší přípravka zažila úspěšnou podzimní část sezony. Hráči obměněného kádru byli na trénincích velmi poctiví, dobře pracovali a snažili se zdokonalovat své fotbalové dovednosti. V zápasech podávali skvělé výkony, kterým nechyběla bojovnost, ani fotbalová kvalita. Za vše hovoří i naše výsledky – 7 výher, 1 remíza a jen 1 prohra. Všichni hráči si zaslouží pochvalu a věřím, že naše výkony po zimní přípravě, v jarní části soutěže, porostou. Poděkování si samozřejmě zaslouží také rodiče, kteří své děti ve všech ohledech ve fotbalu podporují.

Mladší žáci – Jarda Řáha: Podzimní část okresního přeboru mladších žáků začal menší změnou, kdy se sloučily obě skupiny Plzeň-sever dohromady. To znamená, že se soutěž navýšila na 13 mužstev. Vstup do podzimní části se klukům vydařil, z 12 zápasů máme bilanci 9 výher a jen 3 prohry. Musím také vyzdvihnout kluky ze starší přípravky, kteří nám moc pomáhají. Samozřejmě také velké dík rodičům, kteří nás podporují.

Starší žáci – Milan Baum: Přestože máme u starších žáků nedostatek hráčů této věkové kategorie a pro zvládnutí odehrání všech zápasů musíme doplňovat kádr z řad mladších žáků, byly naše výsledky překvapivě dobré. Kluci se snaží a výsledkem je zatím 2. místo s minimálním odstupem na vedoucí celek soutěže. Pouze jedna porážka a jeden západ nerozhodný není špatná bilance. Největší překážkou pro nás zůstává velmi úzký kádr hráčů.

Dorost – Míra Vašák: Dorost ukončil podzimní část sezony 2022–23 na 5. místě. Získali jsme 16 bodů z 11 zápasů při celkovém skóre 51–41. Začátek sezony jsme měli výborný, bohužel během dalších zápasů nás provázela nevyrovnanost výkonů v jednotlivých utkáních. Hlavně nás mrzí domácí porážky s Městem Touškov a s mužstvem Kozolup/Všeruby, naopak velice pěkné utkání jsme odehráli v Mladoticích a v Mýtě.

„B“ mužstvo – Tomáš Kouřil: Skončila podzimní část soutěže a je čas na krátkou rekapitulaci u „B“ mužstva mužů hrající třetí třídu okresu Plzeň-sever. Do úvodu sezony jsme vstoupili úspěšně, když jsme po 4 odehraných kolech tabulku vedli. Následně přišly z naší strany slabší zápasy. Konec soutěže se nám podařilo zvládnout a přezimujeme na 5. příčce s minimální ztrátou na čelo tabulky. V „B“ mužstvu máme velkou rotaci hráčů, v tom bych viděl nestálé výsledky. Mimo kmenových hráčů začleňujeme do mužstva hráče dorostu a hráče „A“ mužstva, kteří postrádají herní praxi, popřípadě se rozehrávají po zranění. A v takto nastaveném trendu bychom chtěli pokračovat.

„A“ mužstvo – Michal Vašák: Do podzimní části jsme šli s vědomím, že jako nováčka nás nečeká nic lehkého. Ve skupině „A“ I. B třídy jsme nikoho neznali, tak bylo těžké odhadovat, jak se nám bude dařit. Chtěl bych kluky pochválit, že v celé podzimní části (snad jen kromě první poločasu doma proti Bělé) podávali kvalitní výkony, díky kterým přezimujeme na 4. místě tabulky. Určitě se dobře připravíme na jarní část a věřím, že se naše výkony budou divákům líbit. Tímto bych chtěl našim příznivcům poděkovat za podporu, kterou nám vyjadřovali. Na závěr bych chtěl všem hráčům, funkcionářům, sponzorům, ale i všem Tlučeňákům popřát krásné Vánoce a do nového roku pevné zdraví, pohodu a hodně radosti nejen s tlučenským fotbalem.

Oddíl se připojuje k poděkování a přání k Vánocům a novému roku, které vyjádřil Michal Vašák, a těšíme se na setkání s Vámi všemi na tlučenském stadionu při zápasech v roce 2023.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: