čtvrtek 23. března 2023

Ohlédnutí za zimními měsíci aneb ve školce je prima

V předešlém čísle zpravodaje jsme Vás zasvětili do chodu mateřské školy a ani tentokrát tomu nebude jinak. Za uplynulé zimní měsíce jsme pořádali opět velkou škálu akcí.

Začněme tedy pěkně od začátku. Po dlouhé době jsme opět prožívali vánoční atmosféru tak, jak tomu má opravdu být. Prosinec byl měsícem plným zážitků a velmi zajímavých akcí. Zavítala k nám Malá technická univerzita s programem Stavitelé mostů, kde si děti měly možnost vyzkoušet roli stavitele, za pomoci Lega využít svoji zručnost při stavbě pilířů, naučit se vázat cihly a spolupracovat s kamarády při stavbě mostu, po kterém se v závěru také prošly.

Jak již víme, k zimě patří spousta aktivit a radovánek, které nám připomnělo divadlo Múza s pohádkou Sněhuláci o Vánocích, v Nýřanech na nás v ZUŠ čekal vánoční koncert v podání mladých talentů a žáci ze základní školy si pro nás přichystali Mikulášskou nadílku.

Po náročných přípravách a pilném zkoušení jsme si s dětmi připravily krátké vystoupení na vánoční tvoření s rodiči, které vykouzlilo přítomným nejen úsměv na tváři, ale i radost a slzičky štěstí. Tímto všem děkujeme za hojnou účast.

Radost se rozdávala i dále, a to v pečovatelském domě v Tlučné, kde jsme si společně zazpívali, připomněli si, jak je důležité držet pospolu, být k sobě milí a laskaví. Závěrem děti obdarovaly babičky a dědečky drobnými dárky a popřály jim do nového roku pevné zdraví a spokojenost.

Leden se nesl v duchu pohádek. Zavítalo k nám divadlo Letadlo s pohádkou Zima a divadlo Nána tentokrát s Myší pohádkou. Na konci měsíce byl zakončen plavecký kurz, odkud si děti odnesly mokré vysvědčení.

Co je největší kouzlo a kdo naučí princeznu čarovat? To nám bylo prozrazeno v představení divadla Múza a společně se skřítkem a bludičkou jsme se naučili čarovat. A odkud se bere voda a jaké má podoby? Na tyto otázky jsme dostali odpověď od Ekocentra Tymián, které nás navštívilo s výchovně vzdělávacím programem Voda, voděnka.

Nádhernými, inspirativními, ale i tradičními maskami se nám děti představily v očekávaném období Masopustu, kdy se všichni veselili, hodovali a tančili.

 
 

Lucie Halamová, Pavla Záleská

Žádné komentáře: