úterý 25. dubna 2023

Mladí hasiči se připravují na jaro

S příchodem prvních vlažných dnů se pomalu i tréninky a soutěže mladých hasičů přesouvají na čerstvý vzduch. Zatímco v prosinci se kolektiv zúčastnil Mikulášské střelby v Ledcích ve vnitřních prostorách, v roce 2023 již obráží branné závody a připravuje se na sportovní disciplíny hry Plamen.

První soutěží nového roku byl branný závod požárnické všestrannosti v Oboře u Kaznějova. Na „Únorák“ se vydala celkem 4 tlučenská družstva a nenechala se odradit ani nepřízní počasí. Nejlepšího výsledku dosáhlo dorostenecké družstvo na bronzové příčce, mladší A vybojovalo 5. místo, mladší B 13. a starší 7. místo.


Březen byl nejnabitějším měsícem této sezony. Hned na začátku, v sobotu 4. března, se téměř všichni stávající i noví vedoucí zúčastnili pravidelného školení, tentokrát v Druztové. V neděli zkoušky vedoucího mladých hasičů nově složili 2 instruktoři a 1 vedoucí.

11. března kolektiv navštívil Město Touškov a zasoutěžil si v branných disciplínách na Memoriálu Zdeňka Šandery. Přesto, že venku se o slovo hlásilo celý týden jaro, právě v sobotu odpoledne, kdy na trati byla naše družstva, padal sníh a neblaze ovlivnil výsledky některých družstev při střelbě. Dorostenci dosáhli na nejvyšší příčku a přivezli si medaile a pohár za první místo. Družstva, která startovala o hodinu déle, pak střílela již během sněžení a například starší A to stálo 11 trestných bodů z celkových 15 za celou trať. Mladší tedy skončili na 16. místě, starší A na 13. místě a starší B na 22. místě.

Memoriál Zdeňka Šandery - dorostenci

Memoriál Zdeňka Šandery 1

Memoriál Zdeňka Šandery 2

Ani třetí březnový víkend kolektiv nelenošil a 2 družstva vyjela reprezentovat kolektiv do Úněšova. Jelikož letošní chřipková sezona se oproti jiným rokům opozdila, zastihla kolektiv právě v tomto týdnu a starší družstvo tak muselo být dokonce doplněno soutěžící z Chotíkova. Nakonec se starší umístili na 14. příčce a mladší družstvo doběhlo jedenácté.

Jitka Holá

Žádné komentáře: