neděle 25. června 2023

Jak se daří Tanečnímu kroužku TJ Tlučná

O pohár města Klatov 15. 4. 2023 

V předešlém čísle jsme vás informovali o jarních úspěších na tanečních soutěžích, kterých jsme se účastnili. V trénincích a soutěžích jsme pokračovali i v následujících měsících.

Hned 1. 4. jsme vyrazili na soutěž Děti v akci, která proběhla v Praze na Chodově, pro nás už známém prostředí. Ze soutěže jsme přivezli medaile, krásné poháry a děti si pochutnaly na chodských koláčích, které už tradičně dostávají jako pozornost od pořadatelů. Se skladbou Máme zdravé zoubky jsme získali 3. místo a skladby Rivals a Black mirror 1. místa.

Děti v akci 1. 4. 2023

Naší další soutěží bylo 7. 4. semifinále mezinárodní soutěže Mia festival v Plzni. Na této soutěži se děti s choreografií Máme zdravé zoubky umístily na 3. místě, stejně cenný bronzový kov si zasloužila sestava Black mirror, skladba Rivals získala 2. místo, čímž si děti zajistily postup do finále. To se konalo v krásných prostorách Národního domu v Praze na Vinohradech 27. 5. Děti se velmi snažily a do svého výkonu daly vše. I přes obrovskou konkurenci se nám podařilo zajistit dvě bronzové medaile.

Další možnost, jak reprezentovat Tlučnou, se nám naskytla 15. 4. na soutěži O pohár města Klatov. Na této soutěži jsme byli podruhé a naše děti zazářily. Skladba Máme zdravé zoubky obdržela stříbrnou medaili a oba naše starší týmy si do Tlučné vezly zlato.

Soutěže Česko se hýbe ve školách, na kterou jezdíme už několik let, se letos zúčastnily pouze starší kategorie. Účast na postupových kolech, na kterých jsme obsadili i medailové pozice, nám zajistila účast na republikovém finále. Na finále konaném v Praze 2. 6. se super zadařilo choreografii Black mirror, která porazila několik týmů a přivezla bronzovou medaili. Sestava Rivals porazila soupeře a obsadila 5. místo.

Pro naši MINI kat. (děti 4–7let) jsme připravili akci s názvem Den plný sportu. V sobotu 10. 6. se sešlo v naší tělocvičně 11 dětí a jejich PARŤÁCI (osm maminek, jeden tatínek, jeden strýc a jedna babička). Den plný aktivit děti a jejich parťáci nejen protančili, ale soutěžní dvojice si to rozdaly i v rozmanitých sportovních disciplínách (kuželky, šipky, běh, házení míčků na cíl, shazování plechovek,…). Všichni byli do sportovního klání velmi zapálení a bojovali do roztrhání těla o co nejlepší umístění. Celý den jsme si všichni moc užili. Sportovci si odnesli krásné medaile, diplomy a věcné ceny. Děkujeme (Miluš a Janička) za krásné květiny a dárky, které jsme na akci dostaly od dětiček.

Den plný sportu 10. 6. 2023

Blížíme se ke konci letošní taneční sezony. Ještě nás se staršími dětmi čeká tradiční víkendové soustředění v tělocvičně, které připravujeme na 22.–24. 6.

Poslední akcí s našimi tanečníky a tanečnicemi bude rozlučkový trénink, kde ukončíme a oslavíme naši vydařenou sezonu 2022–2023. Nebudou chybět dárky pro děti a hlavně se bouchne dětské šampáňo na oslavu všech obdržených medailí.

Úspěchy na všech tanečních soutěžích nám dělají radost a zároveň nás i naše děti inspirují k ještě lepším výkonům. Naše heslo zní: TANČÍME PRO RADOST.

Náborový letáček
Na letním soustředění na Přimdě v srpnu budeme pilně trénovat na další taneční soutěžní sezonu.

Hledáme slečnu, maminku, prostě nějakou dobrou duši, která by se chtěla od září zapojit do trénování našich úžasných dětiček.

Na závěr bychom chtěli poděkovat dětem za jejich přípravu na trénincích a reprezentaci na soutěžích, rodičům za aktivní podporu na akcích, TJ Tlučná a obci za finanční podporu. A také moc děkujeme tatínkovi jednoho z našich děvčat, který tanečnímu kroužku zakoupil přenosný reproduktor BOOMBOX3.

Tak a hurá na prázdniny!!!

Přejeme dětem úspěšné zakončení školní docházky a krásné prázdniny a rodičům pohodovou dovolenou.

Všem klidné slunné dny.

Miluše Petráková, Daniela Karpíšková, Martina Hrehová, Petra Krapf

 

Žádné komentáře: