pondělí 26. června 2023

Senioři výletují

Rekondiční pobyt Sezimovo Ústí – hotel M.A.S. – 24.29. 4. 2023

Jako každý rok vyrazili senioři ze SPCCH Tlučná na společný pobyt do Sezimova Ústí. Jižní Čechy nás okouzlily svojí historií a pohostinností. Majitel hotelu M.A.S. pan Navrátil pro nás připravil bohatý program se spoustou zábavy a hodnotných výletů – navštívili jsme kostel Klokoty a město Tábor. Pro zájemce měl připraveny fakultativní výlety na Čapí hnízdo, klášter Želiv a večerní prohlídku hradu Šternberk. Během pobytu jsme navštívili Kozí hrádek, kde kázal Jan Hus, park Benešovy vily, zámek Měšice a rozhlednu Hvížďalku. Nachodili jsme mnoho kilometrů a objevili krásy okolí Sezimova Ústí. Každý den ráno jsme svá těla rozpohybovali rozcvičkou s naší cvičitelkou Jarynou Faitovou. Poté následovaly nejrůznější procedury – masáže, parafín na ruce, oxygenoterapie, rašelinové zábaly a bazén. Ani večer jsme nechodili brzo spát – nechyběla společenská hra BINGO a tanec. Výbor SPCCH už teď přemýšlí o pobytu v roce 2024.
manželé Faitovi

Výlet nejen do Písku

Dne 17. 5. 2023 přijel jako obvykle řidič pan Jan Kysela pro seniory do Tlučné, aby je odvezl na hrad Zvíkov a do historického města Písek. Zvíkov je králem českých hradů. Jeho unikátní hradní areál se nachází na soutoku řek Otavy a Vltavy. Prohlídka byla komentovaná a každý si zároveň mohl podle označeného směru pročíst veškeré zajímavosti o hradu.

SPCCH na Zvíkově SPCCH na Zvíkově (2)

Další zastávkou bylo město Písek. O historii a důležitých památkách města velice poutavě hovořila průvodkyně paní Vlasta. Město je proslulé svými krásnými památkami. Patří mezi ně Kamenný most z druhé poloviny 13. století. Na jeho břehu nás upoutaly obrovské sochy z písku. Dále stojí za zmínku vodní elektrárna, Alšovo náměstí, Mariánské morové sousoší, kostel Narození Panny Marie a mnoho dalších.

SPCCH v Písku - kamenný mostSPCCH v Písku - sochy

Po návštěvě restaurace U Rainerů, kde jsme doplnili tekutiny a uspokojili svá hladová bříška, jsme dokončili prohlídku města.

Potom nás pan řidič převezl do Zemského hřebčince, který slouží k chovu plemenných koní a byl otevřen již v roce 1902. Dvouhodinové povídání a prohlídka nádherných ušlechtilých koní skvěle zakončily náš společný výlet.

SPCCH v Zemském hřebčinci

Už se všichni těšíme na další.
Karel Liška

Žádné komentáře: