sobota 24. června 2023

Jarní radovánky ve školce

Milí čtenáři, tento článek Vás opět zavede do světa divadel, akcí, radovánek. Některé zavítaly k nám do mateřské školy, za jinými jsme se museli vypravit my.

Mezi prvními vítanými bylo Sférické kino, vyznačující se prvním mobilním planetáriem v České republice. Zábavně vzdělávací program dvou hrdinů odhaloval jemnost ochrany životního prostředí, moří, oceánů a důsledky nezodpovědného chování člověka. Tímto tak měly děti možnost se objevit v kouzelném prostoru kopule a zachytit jedinečné snímky příběhu.

Protože se jaro hlásí o slovo, probudili jsme s divadlem Letadlo první jarní květiny, zatancovali si na louce a společně s rodiči si užili Jarní tvoření plné nádherných výtvorů.

Ve spolupráci se základní školou byly nejstarší děti pozvány na ukázkovou hodinu do školy, aby i ony samy měly představu o tom, co je v další etapě života čeká. Několik týdnů nato je čekal významný den, a tím byl Zápis do 1. tříd.

V dubnu jsme se vydali do Újezdu nade Mží, kde pro nás měli nachystaný velmi přínosný program s názvem Zvířátka v lese. A jak už tomu tak bývá, aprílový měsíc nás dokáže občas nemile překvapit. Ale my se nedali, i přes nepříznivé počasí se na cestu vydali a maximálně si vše užili.

Kdo je uličnice opice nám přijelo zahrát divadlo Múza. A kdo je králem všech zvířat? Na tuto otázku dostaly odpověď děti ze třídy U Skřítků a U Zvědavého sluníčka v Zoo Plzeň. Do úzkého kontaktu se zvířátky se dostaly Sovičky společně s Beruškami ve Farmaparku u Toma, kde si také zasoutěžily o podzimní prohlídku zdarma.

Skřítkové a Sluníčka v ZOO Plzeň (1)

Skřítkové a Sluníčka v ZOO Plzeň (2)

Sovičky a Berušky ve Farmaparku u Toma

Co se děje na paloučku? O tom nám přijela povědět paní Jelínková s divadlem Nána.

Vzácnou a překvapivou návštěvou nám byly babičky spolu se zaměstnanci z DPS Tlučná, které děti obdarovaly sladkostmi ke Dni dětí. Taktéž panu Houdkovi děkujeme za dary dětem k jejich svátku.

U tohoto významného dne ještě chvíli zůstaneme, jelikož nás čekala velká výprava do plzeňského kina na animovanou pohádku Chlupáčci.

Starobylý venkovský statek v obci Břasy děti přivítal pohádkovými bytostmi a strašidly. Nechybělo ani divadlo, do kterého byly děti zapojeny, a tak se staly samotnými herci na jevišti. Jako jeden z dalších zážitků z výletu jsme si odnesli krmení oveček.


V neposledním červnovém týdnu nás čeká rozloučení s našimi šikovnými předškoláky.

Všem budoucím školákům přejeme hodně úspěchů do dalšího vzdělávání.

Lucie Halamová, Pavla Záleská

Žádné komentáře: